אני גר באזור המרכז ושאלתי מס' מקומות לייעוץ. הממוצא בגרות שלי הוא 85 עם 3 יחידות מתמטיקה (אשר אני מעוניין לשפר), כמו כן אני מעוניין להרחיב 5 יחידות מדעים. השאלה היא אם כדאי לי לקחת מכינה לשנה, שם אוכל לשפר מתמטיקה ל 4 יחידות עם מס' מקצועות נוספים (אך לא להרחיב), או לקחת קורס מתמטיקה במכון פרטי ל4 חודשים ולאחר מכן לעבוד לבד על מקצועות כמו היסטוריה ואזרחות (אין לי בעיה איתם) שאוכל לשפר לבד ואולי אף לקחת עוד קורס במכון לאחר מכן להרחבה של נושא מסוים אשר אני מעוניין בו (כימיה או פיזיקה). נשמע לא ריאל, אני יודע אך מרגיש מחויב לנסות.
תודה רבה מראש, אלעד
ע
עדי כהן סימן טוב
מכינה או מכון פרטי
שלום אלעד. ראשית למה לא ריאלי? אלפי אנשים משפרים או משלימים בגרויות, גם כאלה שאין להם אפילו לא בגרות אחת, אתה נמצא במצב טוב, יש לך התחלה טובה. אם המטרה היא שיפור-זו לא צריכה להוות בעיה. שנית לא הבנתי למה אתה מתלבט בין האופציות? אם אתה מעוניין ללמוד ולשפר מס' מקצועות, למה לא לעשות הכל במקום אחד, בו תוכל לבנות מערכת ע"פ הצרכים שלך ולשלב לימודים למס' בגרויות במקביל. חשוב שתדע שהרמה במכינות הקדם אקדמאיות הינה מהבוהות בארץ, והן מופעלות ובמוסדות אקדמיים ומפוקחות ע"י משרד החינוך, תלמידים רבים במכינות מקבלים מימון שכר לימוד בהתאם לקרטריונים של משרד הבטחון. המלצתי לקבוע פגישת יעוץ ללא התחייבות באחת מהמכינות הקרובות למקום מגורייך ולבדוק את האפשרויות המתאימות לך. תוכל לברר על המכינה הקרובה באתר משרד הבטחון-היחידה להכוונת חיילים משוחררים.
א
אלעד
הייתי בייעוץ במכינה
ולא היה מקצועי כמו במכון פרטי שאליו התקשרתי ולא אופטימים כמוך :) ! בקיצור התאכזבתי מהיחס הכללי (ריאלי מדי?). אני חושב שיהיה מתאים לקחת 4 חודשים ללמוד למתמטיקה + מקצוע שאני חושב הוא יהיה לי קל לשפר ולאחר מכן להרחיב ולשפר שוב עוד מקצוע. אני חושב שהחשיבה שלי נובעת מלחץ של זמן, אני רוצה לסיים עם הבגרות בזמן נתון של שנה. להרחיב במכינה דורש ממני שנה שלמה של לימודים, כשהמקצועות האחרים נדחקים (וכובן שלא יהיה זמן לעבוד ולחסוך לטיסה לחו"ל).
למה יש את הפער הזה בין המכונים הפרטיים לבין המכינות?
ע
עדי כהן סימן טוב
מכינה
לדעתי יש לך אולי אי הבנה של ההבדלים בין היקפי שעות לימוד והזמנים. ממליצה לך לברר שוב במכינה קדם אקדמית אחרת ולהשוות בין היקפי השעות ולוחות הזמנים המוקדשים בשתי האופציות שציינת. בכל מקרה בכל אחת מהאופציות , מדובר כנראה בשנת לימודים. אם תרצה, תוכל להגיע בתאום מראש, ליעוץ כללי אצלנו ללא כל התחייבות ולהעזר ביועצת לימודים מקצועית שתוכל לעזור לך לקבל החלטה המתאימה לך ביותר.