שלום, אני מתלבטת איך להשלים פיזיקה, שהכרחית לי לצורך קבלה לרפואה. הבנתי שמספיק ציון עובר ושקיימות מכינות קצרות בחודשי הקיץ באוניברסיטאות גם לפיזיקה. אשמח לדעת האם מדובר במסגרת רצינית? לא למדתי פיזיקה בתיכון, האם מכינה תתאים לי? יש מכינות יסודיות יותר מאחרות? אני חוששת שבפרק זמן קצר אולי לא אצליח לעבור את המבחנים שבסוף המכינה כי אין לי ידע מוקדם. מצד שני, השלמת בגרות מלאה בפיזיקה באמצעות קורס היא דבר יקר, שבסופו גם נבחנים במספר שאלונים בניגוד למבחן אחד שיש בסוף המכינה. אשמח לקבל עצה האם כדאי להסתכן בהרשמה למכינה, שעל פניו נראית יותר מושכת מבחינת זמן ועלות והעובדה שיש רק מבחן אחד. מצד שני, אני לא יכולה להתנער מהחשש שלא אצליח לעבור אותה ואשאר מחוץ לשנת הלימודים גם אם אתקבל. תודה רבה.
ש
שני יונגר
מכינה בפיזיקה או מכינה ללימודי רפואה בכלל
שלום לי,
לפני ההחלטה אם להירשם למכינה או להשלים בגרות בפיזיקה. עליך לברר מול מוסד הלימודים האם מכינה בפיזיקה שהיא מכינת קיץ קצרה היא מספקת. ועוד שאלה חשובה היא האם זה כל מה שדרוש לך להשלים או לשפר כדי להתקבל ללימודים, חשוב מאוד שתבררי הכל לעומק לפני שתקבלי החלטה לכן או לכן. מכינות פיזיקה בקיץ, בדרך כלל מיועדות למועמדים ללימודי הנדסה שחסר להם הידע בפיזיקה ולא מעבר לכך, אך אם אני טועה בהבנה שלי את המקרה שלך אנא הסבירי שוב. ללימודי רפואה קיימת מכינה ייחודית להם שגם תוכלי לקבל בה מלגה אם את חיילת משוחררת. אני כמעט בטוחה שהמכינה עליה את מדברת אינה רלוונטית, אבל את חייבת לברר זאת מול מוסד הלימודים כדי להיות בטוחה בכך.