אני רוצה מאד ללמוד הנדסת תוכנה באוניברסיטת בן גוריון אבל ציון הסכם שלי לא מספיק גבוה. בקצרה הציונים הבולטים שלי הם מתמ' 83 אנגלית 97 פיסיקה 74 (כולם 5 יח'). הבנתי שאני יכול לעשות לעשות מכינה אבל יש מקצועות שבהם אני לא צריך לשפר את הציון כמו אנגלית למשל. איך אני מוצא את המכינה שמתאימה לי? מאד הייתי רוצה להתחיל את המכינה בבן גוריון כדי לעבוד לגור שם כבר מעכשיו ולהכיר את העיר (אני מהצפון). אשמח אם יחזרו אלי בנושא ונוכל לדבר בצורה יותר מעמיקה.
תודה רבה!!
ש
שני יונגר
מה לעשות כדי להתקבל להנדסת תוכנה בבן גוריון
שלום,
ראשית, לא כתבת לי מהו ציון הפסיכומטרי שלך, אז אינני יכולה לדעת מה נכון לך. אני ממש לא בטוחה שמסלול מכינה הוא הכרחי, (אם כי הציון של במתמטיקה כדאי מאוד שיהיה גבוה יותר ב-10 נקודות). בבן גוריון חישוב הסכם שם דגש כמעט בלעדי על הפרק הכמותי בבחינה ולכן הוא המשפיע ביותר על סיכויי הקבלה ללימודים. לכן האפשרויות שלך הן: 1. ציון גבוה בפרק הכמותי בפסיכומטרי 132 ומעלה וציון פסיכומטרי כולל של 600 לפחות. כדי להגיע לסכם מעל 530. 2. קבלה למסלול נתיב לאקדמיה שעוקף פסיכומטרי. אני לא רואה יתרון וסיבה ללמוד למכינה במקרה שלך.
בברכה, שני
מ
מעדיף שלא
תגובה
היי
תודה על התגובה.
שכחתי לציין באמת שהציון הכולל שלי בפסיכומטרי הוא 638 עם 129 בפרקים הכמותי והאנגלית ו117 בפרק המילולי.
בדקתי דרך מחשבון הסכם ואני לא רואה מצב של שיפור פסיכומטרי ובגרות במתמ' כי ציון סכם ההנדסה לא מגיע ל530 בלי לשפר את הבגרות בפיזיקה.
לצורך העניין, עם בגרות במתמ' 95 וציון פסיכומטרי 700 עם מרכיב כמותי 137 קיבלתי סכם הנדסה של 515.
אם אני מוסיף לנתונים הנ"ל גם בגרות בפיזיקה עם ציון 85 במקום 74 אני מגיע לסכם 535.
לכן חשבתי על האופציה של המכינה - כדי לשפר מתמטיקה ופיזיקה בנוסף לציון הפסיכומטרי שתכננתי לשפר גם ככה.
אם יש מסלול שאני יכול לשפר את הציונים הללו בלי מכינה אשמח לשמוע.
מה דעתך?
ש
שני יונגר
שלושה מסלולים אפשריים
שלום,
בהחלט כן. את יכול ללמוד לבחינת הבגרות בפיזיקה בשתי דרכים, או לבד. פשוט על-ידי רכישת ספרי הלימוד ובמידת הצורה שיעורים ממורה פרטי או דרך בתי ספר להשלמת בגרויות. אבל כאן מדובר על עלויות של בערך 5000 ש"ח לקורס. לגבי הסכם להנדסה בבן גוריון. הציונים משפיעים יותר (של הפרק הכמותי בבחינה) החל מציון 140 ומעלה. אבל באמת העניין הוא לשיקולך. כי אתה יכול ללמוד לבגרות בפיזיקה כפי שכתבת או לשפר רק את הפרק הכמותי בבחינה הפסיכומטרית. בעניין המכינה, או לפחות מה פועל לטובת הבחירה במכינה קדם אקדמית להנדסה זו העובדה שלחיילים משוחררים יש מלגות דיי יפות אפשריות. אז לסיכום לפניך 3 חלופות: 1. שיפור ציון הפרק הכמותי בפסיכומטרי לציון הגבוה מ-140 2. שיפור הבגרות בפיזיקה באופן עצמאי או דרך בית ספר לשיפור בגרויות לציון 85 ומעלה כפי שבדקת בעצמך. 3. מכינה קדם אקדמית להנדסה שבה תלמד גם מתמטיקה וגם פיזיקה השאלה היא איזה מסלול הכי מתאים לך.