אהלן כולם! אני רוצה להתחיל ללמוד לימודי הנדסה (כנראה מכונות) בב"ש שנה הבאה. הממוצע בגרויות שלי הוא 96 , מתמטיקה 4 יח ציון 85 ולא עשיתי פיזיקה. עכשיו ההתלבטות היא מה עדיף, לשפר מתמטיקה ל5 יח וגם פיזיקה ל5 יח או לעשות מכינה באוניברסיטה. אשמח לדעת פרטים כמו עליות סיכוי קבלה במכינה ובאופן כללי מה נחשב יותר קל. שאלה אחרונה, מכינה של אונ' ת"'א תופסת גם לאונ' ב"ש? תודה ! דניאל..
ש
שני יונגר
מה צריך כדי להתקבל ללימודי הנדסה בבן גוריון
שלום דניאל,
חסרה לי הרבה אינפורמציה לגביך כדי לענות לך במדויק. אז אסביר לך בכלליות מה נדרש ללימודי הנדסה בבן גוריון. ראשית נדרשים לבגרות במתמטיקה ברמת 4 או 5 יחידות, אך לרוב זה לא מספיק כדי להתקבל ללימודי הנדסה וצריכים עוד מקצוע מוגבר אחד לפחות ברמת 5 יחידות, עם עדיפות ברורה לפיזיקה. בנוסף דרוש ציון פסיכומטרי בדגש כמותי, כלומר החלק המשמעותי מבחינת הקבלה שלך ללימודים הוא הציון בפרק הכמותי בבחינה. האפשרויות שלך נכון להיום הן או ללמוד לבגרות בפיזיקה ברמת 5 יחידות או לעבור מכינה להנדסה באוניברסיטה. לגבי המכינה, לאוניברסיטת תל אביב אין מכינה אלא הם מפנים למכינה של אוניברסיטת בר אילן. לבן גוריון מכינה משלו ולכן אם אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה עליך ללמוד במכינה של האוניברסיטה או של אוניברסיטה מוכרת אחרת. כך שלמעשה התשובה היא כן, אך עדיין אני ממליצה לברר מול מדור הרישום באוניברסיטה אם לא חל שינוי במדיניות.