שלום לכם, השאלה שלי היא כזאת - אם אני מתחיל מכינה לשיפור בגרויות בספטמבר הקרוב במכללת אורט בראודה, האם אני אוכל להתחיל ללמוד כבר בסמסטר אביב? השאלה נובעת מכך שהבגרויות נערכות בינואר ומועד ההרשמה נסגר בפברואר כך שציוני הבגרות לא יגיעו עדיין.
בבר אילן למשל יש ציון של המכינה וציון של משרד החינוך כך שלוקחים את הציון הגבוה מביניהם..
אשמח לתשובה לגבי השאלה שלי..
בתודה, עמית.
ש
שני יונגר
מכינה והרשמה ללימודי תואר ראשון
שלום עמית,
מטרת המכינה להחליף את תעודת הבגרות ולכן למעשה הציונים בה משקפים את יכולתך להתקבל ללימודים אקדמיים. לצערי לא ציינת לאיזה מסלול לימודים את מעוניין להתקבל לאחר מכן וכן לא ציינת מהו מסלול המכינה לו אתה מיועד, כי יש כמה מסלולים לשיפור והשלמת בגרויות. בכל מקרה מועד סיום המכינות מקביל למועדי ההרשמה לשנת הלימודים העוקבת, כך הם מתוכננים ובנויים, אז אל דאגה. האינטרס שלך ושל המכללה משותף, שתצליח במכינה ותמשיך מייד ללימודים אקדמיים. דבר אחרון, לא הצלחתי להבין לאיזה מסלול נסגרת ההרשמה בפברואר? כאשר ההרשמה מתחילה רק בחודש ינואר בכל שנה.
בברכה, שני
ע
עמית
לגבי מכינה לשיפור בגרויות בבראודה
אני מעוניין ללמוד הנדסת תוכנה אבל אני צריך לשפר את הבגרות במתמטיקה ובאנגלית לכן אני רוצה לעשות מכינה ולגשת לבגרות במועד חורף, ההרשמה לסמסטר אביב נסגרת בחודש פברואר לכן אני שואל האם יהיה אפשרי להתקבל לסמסטר אביב על תנאי עד שיגיעו ציוני הבגרות?
ש
שני יונגר
הרשמה על תנאי לסמסטר אביב
שלום עמית,
בהחלט אפשר, כאשר אתה מבקש מפורשות שציוני הבגרויות שלך יועברו ישירות למוסד הלימודים או דואג להעבירם מיד עם קבלתם. אך האופציה הראשונה עדיפה כי עד שאתה תקבל את ההודעה הרשמית לגבי הציונים יעבור עוד חודש לאחר הגעתם למוסדות הלימוד.