שלום שמי יוסף נגר אני בן 30 ורוצה לפתוח פרק חדש בחיי אני ללא זכאות לתעודת בגרות ועל מנת שאהיה זכאי אני צריך להשלים לפחות 6 מקצועות .ברצוני ללמוד "טכנאי רנטגן ודימות" בדקתי במוסד הלימודים "קפלן" ושם נאמר לי שהם לא מקבלים את תעודת הגמר של מכינת 30+ . ברצוני לדעת האם אני צריך בגיל הזה להשלים את כל המקצועות על מנת שאהיה זכאי לתעודת בגרות, כמובון שזה יגזול שנה וחצי מזמני וכסף לא מבוטל(13.000) .או שחובה על המוסד לקבל את מכינת ה30+ אשר יותר זולה ולוקחת פחות זמן כ3 חודשים אודה לכם אם תחזרו אלי עם תשובה בתודה מראש
ש
שני יונגר
אם אתה מועמד למסלול האקדמי אז אין חובה בתעודת בגרות מלאה
שלום יוסי,
למיטב ידיעתי בנושא יש חוק בעניין תעודת הבגרות שמחייב לאחר גיל 30 לקבל אותך עם תעודת גמר המעידה על 12 שנות לימודי ללימודים אקדמיים. מכיוון שלימודי רנטגנאות הם חלק מלימודים אקדמיים במסגרת אוניברסיטת בר אילן אני מציעה שתערוך את הבדיקות גם דרכם. ממה שידוע לי חייבים לקבל מכינת 30+ (שהם רשאים להחליט מאיזה מוסד לימודים לקבל אותה) אבל הדרך הכי טובה לברר זאת היא מול משרד החינוך עצמו. אם אתה מועמד למסלול האקדמי כך הם פני הדברים ממה שידוע לי. כדאי שתברר עד הסוף את הנושא, זה יכול לחסוך לך 13000 ש"ח, אז זה שווה את השקעת הזמן והמאמץ.