שלום. אני מתלבט אם להתחיל מכינה בבן גוריון להנדסה יש לי 4 יחידות מתמטיקה פסיכומטרי לא משהו עם כמותי 123 אין פיזיקה והממוצע בגרות שלי 90 ..עם הנתונים האלה אני לא מתקבל אבל השאלה אם המכינה תוכל לעזור לי להתקבל ואם ובמקרה ואני לא מצליח לעבור זה ייפגע בסיכויי הקבלה שלי לבן גוריון בעתיד? תודה
ש
שני יונגר
מכינה להנדסה ופסיכומטרי חדש בדגש כמותי
שלום עוז,
אתחיל מהסוף להתחלה של שאלותיך. אם לא תצליח להתקבל היום תמיד תוכל להגיש מועמדות מחדש ולא יזקפו לרעתך הרשמה קודמת, אז מהבחינה הזו אל דאגה. לגבי הפסיכומטרי, פרק הכמותי שלך באמת חשל ומחייב שתחזור על הבחינה שוב עם דגש על הפרק הכמותי. וכן אני חושבת שמכינה להנדסה יכולה להיות נהדרת עבורך כי המתמקדת בדיוק במה שצריך ללמוד במבואות לקראת לימודי הנדסה ולא מעבר לזה. אם אתה חייל משוחרר תהיה זכאי גם למלגה ללימודי המכינה, אז זו עוד סיבה שהופכת אותה לכדאית. תוכל לעשות פסיכומטרי כחלק מהמכינה, אם תרצה כמובן לחזור גם על הקורס. המכינה בכל מקרה או שיפור בגרויות יסייעו לך להתקבל ללימודים בקלות רבה יותר מהיום, אז כן גם במקרה הזה זה רעיון טוב. בדרך כלל למי שהנתונים שלו לא מספיקים אני מציעה לשקול גם לימודי שנה א' בהנדסה במכללת ספיר שמי שמצליח בהם יכול להמשיך לשנה ב' בבן גוריון ולסיים את התואר הראשון של בן גוריון. יותר קשה להצליח במסלול הזה אבל זו אופציה שאתה יכול לשקול.
לגבי הפסיכומטרי
קודם כל תודה רבה. דבר שני, הציון בכמותי לא נותן שום סיכוי להתקבל רק עם מכינה לאוניברסיטה? ויש דרך להתקבל לבן גוריון בלי לחזור על הפסיכומטרי?
ש
שני יונגר
מסלול "נתיב לאקדמיה"
שלום עוז,
אתה יכול לברר על מסלול "נתיב לאקדמיה" שמתקיים באוניברסיטה שהוא מסלול מכינה מיוחד עוקף פסיכומטרי. ההרשמה למסלול אמורה להיפתח בעוד מספר ימים. שים לב שיש המון תחרות על מקומות במכינה הזו לכן המלצתי אליך בחום היא להירשם ברגע שפותחים את ההרשמה, כי מספר המקומות מאוד מוגבל למסלול הזה.