קבלה לאוניברסיטה לאחר מכינה למדעי החברה והרוח בבן גוריון
קבלה לאוניברסיטה לאחר מכינה למדעי החברה והרוח בבן גוריון
אסף
3 תגובות
האם תנאי הקבלה למקצוע מסוים הם אותם התנאים לאחר המכינה? כלומר, נניח והפסיכומטרי שלי לא עומד בתנאים של מקצוע מסוים, אז לא משנה מה יהיו הציונים שלי במכינה, אני לא אתקבל?
ש
שני יונגר
האם המכינה מספיקה
שלום אסף,
זה מאוד תלוי במוסד הלימודים ובכמה רחוק ציון הפסיכומטרי שלך מהנדרש לקבלה ללימודים. בסופו של דבר ההחלטה אם לקבל אותך או לא היא לפי שילוב הציונים גם בגרות או מכינה וגם פסיכומטרי. לא כתבת מספיק מידע כדי שאוכל לומר לך מה כדאי יותר שתעשה, אז אני חוששת לומר מעבר לכך. אשמח אם תחזור עם הפרטים הבאים: ממוצע תעודת בגרות ובגרויות מוגברות ל-4 יחידות לפחות, ציון פסיכומטרי ואיפה אתה רוצה ללמוד (אפשר גם כמה אופציות).
בברכה, שני
א
אסף
מכינה בבן גוריון
מעוניין ללמוד ניהול באוניברסיטת באר שבע. ציון פסיכומטרי 600, נמוך ב30 נקודות מתנאי הקבלה. ממוצע הבגרות נמוך ולכן מעוניין במכינה.
ש
שני יונגר
עדיף שתשפר פסיכומטרי
שלום אסף,
אם ממוצע תעודת הבגרות שלך נמוך מאוד אז מכינה יכולה בהחלט להיות המסלול בשבילך. יחד עם זאת שים לב לתנאי הקבלה לתואר הראשון בניהול בבן גוריון. מדובר בשתי אפשרויות או ציון פסיכומטרי של 630 ומעלה עם תעודת בגרות מלאה ו4 יחידות לפחות במתמטיקה ואנגלית. אז בהנחה שתעודת הבגרות שלך גם עם חלשה מכילה את הבגרויות הללו כל שעליך לעשות הוא לשפר את הציון הפסיכומטרי. אם תעודת הבגרות שלך אינה מתאימה לקבלה למסלול אז כדי להתקבל ציון תעודת הבגרות או המכינה שלך צריכים להיות 99 לפחות עם ציון הפסיכומטרי הנוכחי. לכן לדעתי עדיף לך לשפר פסיכומטרי או לפנות למסלול נתיב לאקדמיה העוקף פסיכומטרי, אם נותרו בו מקומות לשנה הקרובה.