יש לי 3 מקצועות להשלים/לשפר. הבנתי שמבחינה כלכלית יצא לי משתלם לעשות מכינה להשלמת בגרויות ולא דרך מכונים פרטיים. בדקתי במכללת בראודה את העניין. והבעיה היא שאני יכול לבוא ללמוד מקצוע אחד בבוקר ומקצוע שני בערב. זה לא כ"כ נוח לעשות נסיעות ערוכות פעמיים ביום. יש אלטרנטיבה אחרת שיכולה לסדר את זה או אולי משהו שיכול לעזור לי?
ש
שני יונגר
אפשר לשלב מכינה והשלמה במכון פרטי
שלום סרגיי,
אם תוכנית הלימודים היא כזו אשר בבוקר מתקיים קורס אחד והשני בערב אולי כדאי לברר לגבי מכינה במוסד לימודים אחר שיותר קרוב למקום מגוריך או שמערכת השעות בו תתאים לך יותר. מכיוון שלא ציינת מהיכן אתה מגיע קשה לנסות לחשוב על אופציות, אז אתה מוזמן לפרט ואבדוק האם יש אפשרויות נוספות למכינה. לגבי ההתלבטות בין מכון פרטי למכללה אולי כדאי שתשלב, תלמד את הקורסים שתוכל במכינה ואת הקורס או הקורס הנוסף תלמד במכון פרטי הקרוב לביתך. אם אתה חייל משוחרר עבור המכינה תקבל מלגה (בסבירות גבוהה) מה שישאיר לך את העלות של הקורס במכון הפרטי, אך יחסוך לך המון שעות נסיעה שהן גם כן יכולות להיות מתורגמות לכסף. חשוב על הרעיון שלי כאשר את מתלבט מה לעשות. ואשמח לעזור בהתלבטויות נוספות אם יהיו לך.
בברכה, שני
ס
סרגיי
מקום מגורים
תודה על התשובה שני. אני גר בקריות ואם יש מקומות לעשות מכינה קרוב יותר לבית זה יהיה עדיף. בכל מקרה אני אשמח אם תגידי לי איפה יש עוד מוסדות למכינות. תודה.