שלום, אני רוצה ללמוד תואר ראשון אבל אני עדיין לא יודע מה ללמוד. אני אחרי צבא וסיימתי עבודה מועדפת. האם יש אפשרות לא לעשות פסיכומטרי וללמוד תואר ראשון? אני פשוט לא זוכר כלום מהלימודים ואני גם גרוע באנגלית. הבנתי שאפשר לעשות מכינה לפני לימודים. זה נכון שאפשר לעשות מכינה במקום פסיכומטרי?
ש
שני יונגר
לימודים לתואר ראשון ללא פסיכומטרי
שלום ניב,
יש בהחלט אפשרות ללמוד לתואר ראשון ללא פסיכומטרי, אך תלוי לאיזה תחום תרצה להתקבל. לא ניתן לעשות זאת בצורה גורפת בכל תחומי הלימוד, אך ברובם כן. לגבי המכינה, יש מוסדות לימוד המאפשרים מכינה בציון גבוה כתחליף לתעודת הבגרות ופסיכומטרי, אך זה מאוד תלוי במוסד הלימודים ובעיקר בך ובציונים שתצליח להשיג במהלך המכינה. לגבי נושא האנגלית, אני חוששת שחלק ממסלולי הלימוד יהיו סגורים בפניך אם לא תטפל ברצינות בשפה האנגלית שלך. בחלקם תנאי הקבלה למסלולי הלימוד כוללים גם רמת אנגלית מינימלית שחייבים להגיע אליה טרם תחילת הלימודים ובכלל, לא תוכל להימנע מלימודי אנגלית במהלך התואר, ללא קשר לכישורך בשפה או לאהבתך אליה. אנגלית היא חובה בכל לימודים אקדמיים. המלצתי אליך היא, לאחר שתחליט מה תרצה ללמוד שפשוט תלך ותלמד אנגלית בשיא הרצינות ובכל בית ספר שתמצא מתאים אליך בשיטת הלימוד שלו. כל שיפור שלך בשפה היום טרם הלימודים יקל עליך בהמשך הדרך. אשמח אם תכתוב לי מה אתה רוצה ללמוד כדי שאוכל לומר לך אם תוכל ללמוד את התחום גם ללא ציון פסיכומטרי בכלל.