הייתי בייעוץ למכינה בבראודה. הדרישות שלהם ללימודי הנדסת תוכנה הם מתמטיקה 75 אנגלית (עומד בדרישות) ממוצע בגרויות 70 ופסיכו 550. אין לי בגרות. המליצו לי לעשות מכינה שבה אלמד שנה שלמה מתמטיקה 4 יח חצי סמסטר ספרות (לא ניגשתי לבגרות) ומקצוע מוגבר שאין לי (המליצה לי על גאוגרפיה). עכשיו חודש 5. המכינה עצמה מתחילה בספטמבר. על פי המכינה אני אמור ללמוד בה עד יולי. הבעיה היא שלא עשיתי פסיכומטרי ועל פי החישוב אני גם לא הולך להספיק להיכנס לשנת לימוד של 2016 גם אם כל המכינה תלך כראוי כי לא יהיה לי פסיכו. מבולבל מאוד ולא יודע מה לעשות. והאם יש היתרון לעשות מכינה בבראודה? ולא השלמת בגרויות במכון כלשהו קרוב לבית?
ש
שני יונגר
האפשרויות שלך מכינה והשלמת בגרויות
שלום סרגיי,
מכיוון שאין לך תעודת בגרות האפשרויות שלך הן או השלמת בגרויות עצמאית או מכינה להשלמת בגרויות שמבטל את הצורך בהשלמת תעודת הבגרות. אם תבחר להשלים את תעודת הבגרות בעצמך בקורסים מכונים פרטיים יהיה עליך להשלים את כל הבגרויות הדרושות לתעודת בגרות מלאה והן (מינימום): מתמטיקה, אנגלית, לשון והבעה, אזרחות, היסטוריה, ספרות ותנ"ך. אם סיימת חלק מהבגרויות הללו כבר במהלך הלימודים בתיכון אז אולי זה יהיה כדאי לך. קח בחשבון כי לימודי הנדסת תוכנה מחייבים לפחות 4 יחידות במתמטיקה ובאנגלית. לגבי הפסיכומטרי, אין מניעה שתירשם עכשיו לקורס פסיכומטרי שהבחינה בו תתקיים בחודש ספטמבר. למועד יולי לדעתי לא תספיק להתכונן בצורה ראויה. בנוסף, לרוב המכינות מאפשרות לימודי קורס פסיכומטרי במקביל אז זה מה שסטודנטים רבים עושים. אך למיטב ידיעתי במכינה להשלמת בגרויות לא חייבים פסיכומטרי כתנאי קבלה, בדוק זאת שוב לפני ההחלטה. לגבי הבגרויות, קח בחשבון כי חלק מהבגרויות שעליך להשלים תוכל להיבחן בהן רק בקיץ הבא מה שאומר ששוב לא תוכל להירשם ללימודים והכל יידחה בעוד שנה. אלא אם אתה כרגע לוקח את עצמך בידיים ונותן 100% לקראת בגרויות הקיץ הקרובות. ואז יהיה לך זמן לעשות את הבחינה הפסיכומטרית עד אפריל 2016. מקווה שלא בלבלתי אותך יותר.
מכינה
קודם כל תודה על ההתייחסות שני. יש לי אנגלית 4 יח בציון שמספיק ללמוד תוכנה. כמו שאמרתי הייתי בבראודה לייעוץ למכינה (שם הייתי רוצה ללמוד הנדסת תוכנה). יש לי בגרויות בהכל חוץ ממתמטיקה שאצטרך לשפר ספרות שלא עשיתי ומקצוע מתוגבר. הציעו לי ללמוד מתמטיקה שנת לימודים שלמה וגאוגרפיה וספרות חצי משנת הלימודים. השאלה שלי אם זה משתלם לי לעשות מכינה של מכללה או לעשות את זה לבד במכונים שקרובים לי יותר לבית. ראיתי שכתבת למישהו למעלה שאם אני עושה מכינה אז יש לי מלגה כי אני חייל משוחרר. אז אולי זה אופציה עדיפה?
ש
שני יונגר
אם כך אני בעד מכינה
שלום סרגיי,
אם אתה חייל משוחרר אני בעד מכינה. מכמה סיבות, גם כי מוסדות הלימוד הרבה פעמים נותנים עדיפות לבוגרי המכינות שלהם בתנאי הקבלה וגם כי המלגות בהחלט משמעותיות, תוכל לקבל 90% מימון ללימודי המכינה אם אתה עדיין נחשב חייל משוחרר, זה המון כסף. אם נעשה חישוב של העלויות, השלמת 3 בגרויות יעלו לך בין 9000-15000 ש"ח. ומכינה תעלה לך בערך 13000 ש"ח. באופציה של המכינה תוכל להוריד עד 90% באמצעות מלגה ולכן בעיני אין תחרות (במיוחד עם לוקחים בחשבון גם את עדיפות של מוסדות הלימוד לבוגרי מכינה). אז אני חושבת שההמלצה שלי אליך היא לבחור במכינה כמסלול הנכון לך.
בברכה, שני
ס
סרגיי
מכינה
שני, חשוב לי לציין שאין בבראודה מכינה שמחליפה בגרויות. והמכינה שהציעו לי זה ללמוד 9 חודשים מתמטיקה ספרות וגאוגרפיה שבסופם אני ניגש לבגרות רגילה של משרד החינוך. אצטרך גם להוציא בהכל 80 בארך כדי שהממוצע יעלה ויתאים.
ג
גנית - HIT חולון
תשובה לסרגיי
ההחלטה היא שלך. השלמת בגרויות תאפשר לך להתקבל בכל מקום אחר ובכל מכללה או אוניברסיטה אם תגיע לממוצע הציונים הנדרש. תברר בבראודה אם אתה מסיים בהצלחה את המכינה שלהם ומחליט ללמוד במקום אחר האם זה מוכר.