אני מעוניין ללמוד הנדסה, אבל הבגרויות של לא מספיקות: מתמטיקה ואנגלית שלוש יחידות, ללא פיזיקה. אני מתלבט אם להשלים בגרויות בעזרת קורסים של מכונים להשלמת בגרויות או ללכת לאחת מהמכינות האוניברסיטאיות. מה עדיף? מבחינת עלות, אפקטיביות של הלימוד, וקלות להתקבל.
ש
שני יונגר
מכינה או השלמת בגרויות לקראת לימודי הנדסה
שלום עוז,
המכינה להנדסה מטרתה להתמקד אך ורק בנושאים החשובים ללימודי הנדסה, כלומר מתמטיקה ופיזיקה. במקרה שלך ככל הנראה תידרש ללמוד גם אנגלית כי 3 יחידות באנגלית זה מעט מידיי. לגבי ההחלטה מה הכי כדאי, היא צריכה להיות שיקול שלך, עלות של מכינה להנדסה היא בערך 13000 ש"ח ועלות השלמת בגרויות נעה בין 3000-5000 ש"ח לקורס. לפניך 3 בגרויות לפחות להשלמה כי אתה תלוי גם בין היתר בממוצע תעודת הבגרות שלך שאינו נדרש לבוגר מכינה. עצתי אליך היא לשקול לחיוב לימודי מכינה, אך קח בחשבון כי אחד מתנאי הקבלה למכינה הוא פסיכומטרי בציון של 500 ומעלה.
תשובה לעוז
השלמת בגרויות עדיפה היות ומאפשרת קבלה למוסדות שונים.מכינות ספציפיות מאפשרות בדרך כלל הרשמה לתואר באותו מקום בו למדת את המכינה. אם אתה מתלבט בין מכללה לאוניברסיטה, תתקשר ותברר את תנאי הקבלה. בקשר למחיר תלוי במוסד ובמשך תקופת המכינה.
מ
מכללת כנרת
מכינת קדם הנדסה
עוז שלום, הייתי ממליצה לך לבדוק במקום בו אתה מתכנן ללמוד את העלות המדויקת ותנאי הקבלה. ידוע לי על מוסדות אקדמיים מסוימים שלא דורשים פסיכומטרי, ומסתפקים במבחן פסיכוטכני (מבחן מותאם להנדסה). מכינה יכולה לעלות גם פחות מהמחירים שצוינו פה. ולעתים גם לא מחייבת את מבחן פסיכומטרי או פסיכוטכני. הכי טוב זה לבדוק מול המוסד בו אתה מעוניין ללמוד. הרבה בהצלחה.