אני עאדל בן 19 שנים. לפני הצבא רוצה ללמוד הנדסה בטכניון עדיין מבולבל לגבי איזה הנדסה ללמוד, רוצה לקבל פרטים על תנאי הקבלה ומכינה.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה ומכינה בטכניון
שלום עאדל,
תנאי הקבלה למסלולי ההנדסה בטכניון הם ממוצע בגרות ופסיכומטרי המתחילים מסכם של 82 ומעלה. כלומר, ממוצע בגרויות של 90 ופסיכומטרי של 700 בערך, ומעלה. כמו כן, על תעודת הבגרות שלך להיות ראלית עם לפחות 4 יחידות במתמטיקה ולפחות 3 יחידות בפיזיקה. וכן יש לעבור מכינה להנדסה שכוללת לימודי פיזיקה של מוסד הלימודים. במידה ותעודת הבגרות שלך אינה מתאימה לדרישות האקדמיות הללו, תוכל לפנות למכינה הקדם אקדמית המתקיימת ביחידה ללימודים קדם אקדמיים של הטכניון. המכינה שתתבקש לעבור היא בהתאם לרקע שלך בתעודת הבגרות. כאשר תדע איזו הנדסה מעניין אותך ללמוד, תוכל לחזור ולפנות אלינו ונשמח לתת לך פרטים ומידע רלוונטי לאותו המסלול.
בברכה, שני
ע
עאדל פלאח
מכינה להנדסת חשמל
אני אחרי כתה י"ב למדתי בבית ספר למדעים בירכא עם חמש יחידות בכל הנושאים פיזיקה מתמטיקה מחשבים אנגלית עברית ערבית עם ציונים מעל 95 כולם לא קבלתי ציון פסיכומטרי גבוה לקבל אותי ללמוד הנדסת חשמל ואני עתודאי דות ראויים לקידום מה אתם מציעים לי לעשות
ש
שני יונגר
לנסות להתקבל דרך ראויים לקידום
שלום עאדל,
אתה תמיד יכול לנסות ולהתקבל דרך תוכנית ראויים לקידום כפי שרשמת. הבטחות אין אבל לנסות תמיד מותר. ובמידת הצורך כמובן לחזור על הפסיכומטרי פעם נוספת.