שלום רב ! אני מעוניין לגשת למכינה האקדמאית מטעם הטכניון על מנת לשפר את הבגרות שלי (כמעט מינימלית) בכדי לגשת בעתיד ללימודים גבוהים. ברצוני לשאול, האם זה אפשרי לגשת למכינה בלי לעשות פסיכומטרי כלל ? (לפי מה שהבנתי הוא היה אמור להתבטל), אם זה חובה איך אני יכול ללמוד ולגשת לבחינה הפסיכומטרית ? (ולעבור בציון 500), ולא הבנתי בדיוק את העניין לגבי הבחינה הפנימית (4 שעות) מכיוון שאין לי שום ידע בפיזיקה. אשמח אם תחזרו אלי בהקדם, תודה רבה, ניר ב.א.
ש
שני יונגר
הנדסאים או תואר ראשון בהנדסה?
שלום ניר,
כל עניין הרפורמה בפסיכומטרי כרגע לא זז לשום מקום. זה עניין מאוד מאוד סבוך של משרד החינוך מול מוסדות הלימוד האקדמיים. ממש לא כדאי להסתמך על כך ובמיוחד במסלולים בהם הביקוש גבוה כמו הנדסאות. בחינות פנימיות הן בחינות במסלולי הנדסאים ולא בחינות לתואר אקדמי. אז אם אתה מתעניין במסלול הנדסאים, בוודאי שאינך צריך ללמוד לבחינה הפסיכומטרית כי היא לא נדרשת למסלולים אלו. במסלולי הנדסאים גם לא בהכרח תצטרך לשפר תעודת בגרות אלא אולי ללמוד לקורסי מבוא כמו קורס בפיזיקה לקראת הלימודים עצמם. אם כך, הדברים הם כאלו לפי מה שאני מבינה: 1. אם אתה מעוניין בלימודים אקדמיים לתואר ראשון בהנדסה- עליך לעשות בחינה פסיכומטרית וכן לעבור מכינה לשיפור תעודת הבגרות שלך. תוכל ללמוד לפסיכומטרי במקביל למכינה, רבים אחרים עושים זאת בכל שנה. 2. אם אתה מעוניין בלימודי הנדסאי- עליך לעבור מבחנים פנימיים למיון במתמטיקה אנגלית ופיזיקה- גם אם אתה לא למדת בכלל פיזיקה, ואז קובעים כמה קורסים תצטרך ללמוד במהלך לימודי ההנדסאי שלך בכל אחד מהתחומים הללו. למסלול זה לא צריך פסיכומטרי. אתה כמובן מוזמן לחזור ולהסביר את עצמך אם לא הבנתי אותך נכון ואשמח לתת לך את המידע הרלוונטי לשאלה שלך.
מכינה בטכניון
ניר שלום, מטרת המכינה לשפר בגרויות ואין קשר בינה לבין הפסיכומטרי. אתה צריך לבדוק מה הם תנאי הקבלה במוסד בו אתה רוצה בסופו של דבר ללמוד ולברר במכינה כיצד אתה מגיע לתנאים אלו. בהצלחה