שלום, אני חייל לקראת שחרור ואני רוצה להתקבל ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה. השאלה שלי היא הם כדאי לי לשפר בגרויות, נושא שכבר חקרתי ואני יודע מה לשפר ובכמה, או לעשות מכינה קדם אקדמאית. אני בחור עם ראש, הבעיה שלי שבתיכון לא השקעתי יותר מדי והציונים שלי ממוצעים. מה כדאי לי לעשות?
נ
נועה סטרוז
שיפור בגרויות או מכינה קדם אקדמית
שלום יאן,
ישנן תוכניות רבות להשלמת בגרויות (ביניהן מספר תוכניות חינמיות או מוזלות ומסובסדות) לצעירים המעוניינים לשפר ולהשלים בגרויות לקראת לימודים אקדמים. בד"כ אני ממליצה למועמדים ללימודי הנדסה למשל לפנות למכינות היות והמכינה תעבור איתם על מקצועות הבסיס שהם יידרשו לדעת כבר עם תחילת הלימודים. במקצועות ההומניים המצב מעט שונה היות והלימודים דורשים הרבה פחות ידע בתחומים ריאליים ולכן אני חושבת ששווה לך לנסות קודם לשפר בגרויות במועדי החורף הקרובים ובמידה ותראה שזה לא מתאים לך תוכל להירשם למכינות לקראת שנת הלימודים הבאה.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על תהליך השלמה ושיפור בגרויות. מועמדים רבים ללימודים אקדמים זקוקים לשיפור והשלמת בגרויות היות ורבים מאיתנו לא הבינו את חשיבות הלימודים בתקופת התיכון ולכן אין עלייך להרגיש יוצא דופן בצורה שלילית.