אני רוצה ללמוד שנה הבאה הנדסת אלקטרוניקה אך עדיין אני לא יודע אם במכללה או באוניברסיטה. כדי להתקבל למכללה אני צריך לשפר ל 5 יחידות במתמטיקה ופיזיקה ולאוניברסיטה אני צריך בנוסף פסיכומטרי. יש לי כמה שאלות: אם אני עושה מכינה במכללה זה יתפוס גם באוניברסיטה? מה ההבדל בעלות של המכינה לבין השלמת בגרויות? באיזה תאריכים המבחנים של המכינות ושל הבגרויות?
ע
עדי - HIT חולון
מכינה במתמטיקה
שי שלום שיפור בגרויות עושים במסגרת של מכינה קדם אקדמית לבגרויות או בביה"ס פרטי לבגרויות. המכינה הקדם אקדמית היא גוף ציבורי בפיקוח של משרד החינוך ויש עשרות מכינות הפרושות בכל הארץ, במוסדות האקדמים השונים. אין הבדל בין הלימודים במכינות במכללות או באוניברסיטאות (כל עוד אתה לומד במכינה לבגרויות) יש גם מכינת רענון של מוסד מסויים שתופסת בד"כ רק לאותו מוסד אבל מדובר במקרים בהם צריך רק לשפר ציון מסויים או לשפר את הידע הקיים ולא לעשות בגרות מוגברת.
מומלץ מאד לשפר את הבגרויות במסגרת של מכינה קדם אקדמית ואז אתה משפר בגרויות בצורה מסודרת וזה תופס לכל המוסדות. הלימודים במכינות מתחילים בספטמבר וההרשמה החלה, כדאי לפנות למכינה הקרובה למקום גורייך בהקם ולבדוק את אפשרויות הלימוד המתאימות לצרכיך. אם אתה גר באור המרכז אתה מוזמן לקבוע פגישת יעוץ חינם עם היועצות בHIT מכון טכנולוגי חולון. בהצלחה