מכינה / שיפור בגרויות לקראת לימודי הנדסת מערכות מידע
מכינה / שיפור בגרויות לקראת לימודי הנדסת מערכות מידע
רובן
1 תגובות
שלום לכם. אני רוצה ללמוד באוקטובר 15 הנדסת מערכות מידע בבן גוריון. כרגע הנתונים שלי הם בגרות 3 יח"ל מתמטיקה. 5 אנלית. פסיכומטרי עשיתי פעם אחת וקיבלתי 106 בכמותי. ובתחילת החודש ניגשתי שוב הפעם בבחינת מפע"ם בתקווה להגיע לסביבות ה127 ומעלה בכמותי.
בשביל להוציא בסכם של בן גוריון 507 ולהתקבל להנדסת מערכות מידע אני צריך להשלים מתמטיקה ופיזיקה בציון גבוהה.
האופציות שלי הן: 1.מכינה בבן גוריון שהבנתי שהיא קשה מאוד ומכשילה אבל ב 9 חודשים אני מסיים אותה.
2. השלמת בגרויות ביואל גבע\קידום. חצי שנה מתמטיקה וחצי שנה פיזיקה.
השאלה אם הציונים במכינה יהיו נמוכים וארצה ללמוד הנדסה אחרת באריאל או משהו בסגנון ציוני המכינה יתפסו?
ומה לדעתכם עדיף לי? (כנראה שאקבל מלגה כך שהמחיר הוא לא רלוונטי).
תודה ושבת שלום.
ע
עדי - HIT חולון
שיפור בגרויות
שלום רובן, עליך לבדוק האם המכינה שהציעו לך בבן גוריון היא מכינה קדם אקדמית לשיפור והשלמת בגרויות או מכינת רענון פנימית. במידה ומדובר במכינה קד אקדמית אזי מדובר בבגרות לכל דבר התקפה בכל מוסד. אם מדובר במכינת השלמה פנימית, היא לא קבילה אוטומטית בכל מוסד אקדמי ורצוי תבדוק מראש מול אריאל או המוסדות החלופיים האחרים האם יקבלו את ציוני המכינה הפנימית. דרך אגב, השלמת בגרות לא חייבת להיעשות במכון פרטי אלא באמצעות אחת מהמכינות הקדם אקדמית הפרושות ברחבי הארץ, הרמה מאד גבוהה והלימודים ברוב המקרים מסובסדים בהצלחה