שלום, אני מתעניינת במכינה להנדסה באוניברסיטת בן גוריון ולהמשיך להנדסת תעשייה וניהול אבל יש לי כמה חששות.. בתור תלמידת תיכון, לא השקעתי בלימודים, עשיתי 3 יחידות מתמטיקה ולא הרחבתי שום דבר שיוכל לעזור לי להתקבל להנדסה כמו פיזיקה למשל. מבחינת אנגלית אני מעולה ויש לי פטור. עשיתי פסיכומטרי, השקעתי בפעם הראשונה וקיבלתי 715 (הציון הכמותי שלי הוא 136) אבל עדיין הבגרויות שלי לא מספיקות לי, מכוני בגרות לא מוכנים שאני אלמד 5 יחידות כמו שאני צריכה כדי להתקבל בטענה שזו היא קפיצה גדולה מדי. הבנתי שהמכינה בבן גוריון בעייתית ושהרוב לא מתקבלים, רציתי לשאול אם עם נתונים כמו שלי (ומוטיבציה רבה) כדאי לי ללכת על זה או שזאת גם כמו שטוענים, קפיצה גדולה מדי? תודה רבה.
ע
עדי - HIT חולון
הנדסה בבן גוריון
שלום מעין, לא ציינת מה היה הציון שלך ב-3 יח'. זה נכון שהנתונים שלך כרגע מאד בסיסיסים ולא מספקים ללימודי הנדסה, יחד עם זאת אם את מספיק רוצה אז תעבדי קשה ותצליחי. אני מציעה לפנות לאחת המכינות הקדם אקדמיות הפרושות ברחבי הארץ ולבדוק מול היועצת בשיחה אישית כיצד את יכולה לשפר ולשדרג את הבגרות שלך כדי לעמוד בקריטריונים. אם את גרה באזור המרכז את מוזמנת לקבוע פגישה אישית ללא תשלום עם היועצת במכינה בHIT מכון טכנולוגי חולון. אם את מאד רוצה ותעבדי קשה-השמים הם הגבול. בהצלחה