היי, יש לי בגרות מלאה. אני מאוד רוצה לעשות מכינה קדם צבאית, אך דבר אחד מטריד אותי, זמן - עוד זמן שיכולתי ללמוד מקצוע לעתיד, דבר שישפיע על השיבוץ שלי בשירות הצבאי, לכן, רצית לשאול על מקום שיעזור לי לשילוב שתי אלו, נ.ב: אפשר יעוץ והכוונה, על כל דבר שיכול לעזור לי לקראת הצבא (עניינים שעדיף להתחיל/ לסיים לפני צבא, אפילו פסיכומטרי, או ידע בסיסי חשוב בנושא כלשהו..) כל דבר שיכול להוריד לחץ.. תודה.
ע
עדי - HIT חולון
מכינה קדם צבאית
שלום ניסים לא הצלחתי להבין לאיזו מטרה אתה רוצה לעשות מכינה קדם צבאית וכמה זמן יש לך עד הגיוס. אולי תוכל לפרט קצת יותר מה המטרות והשאיפות שלך.
נ
ניסים
תשובה
אין לי כרגע תאריך גיוס, דחיתי אותו.. וטוב שאתה שואל על המכינה, כי אני לא חושב קרבי, לא בגלל פרופיל, אלא משהו אישי אחר, המטרה של המכינה היא לחיים עצמם, סגנון החיים שיתחדד לי בעזרת ה' שם, שנה אחת לחשוב על הדברים, ולשאול שאלות על כל עניין, שנה שאעבוד על הרבה תכונות חלשות, תמימות, ביטחון, הנהגה וכדומא, למרות שאלה מכוונים לקרבי, אבל טובים לחיים בכלל.. אבל כשאין הכנה ללימודים, ולבסוף שיבוץ לג'וב מעפן, זה לא שווה לי.. בגלל זה אני רוצה יעוץ מה כדאי, אפשרי, עדיף..
ע
עדי - HIT חולון
יעוץ לקראת קריירה
ניסים שלום, אני חושבת שההתלבטות שלך מאד ספציפית ולכן מומלץ שתפנה ליעוץ קריירה או הכוונה לימודית/מקצועית במכון מסודר כדי שבאמת תוכל לקבל כיוון והחלטה לגבי העתיד שלך ותדע כיצד לפעול כדי להגשים את המטרות. קח בחשבון שלא תמיד ההכשרה שאתה רוכש לפני הצבא בהכרח תסייע לך בתפקיד שאתה רוצה בשירות עצמו. בכל מקרה אם תגבש כיוון בעזרת יועץ מקצועי תוכל לדעת מה הכיוון שלך ולפעול להשיג אותו לפני או אחרי הצבא בהצלחה
נ
ניסים
הכוונה
אין לי ממי לקבל הכוונה, אם כבר לא הייתי פונה אליכם, יש איזה יעוץ טלפוני שיכול לעזור לי כמה דקות..?
ע
עדי - HIT חולון
לצערי לא נוכל לעזור כי זו לא ההתמחות שלנו
אתה צריך הכוונה מקצועית תעסוקתית/לימודית. בדוק באינטרנט מכוני יעוץ בתחום. בהצלחה