שלום. אני מנסה להתקבל לעתודה במשפטים בעתיד, השאלה שלי היא- אם הנתונים שלי לא יהיה מספיקים- אפשר להתקבל בעזרת מכינה ?(הכוונה היא לבקש דחיית שירות לצורך המכינה). יש אוניברסיטאות ספציפיות שנותנות את האפשרות הזאת ? (אני אנסה ככל הנראה להתקבל לאוניברסיטת חיפה) האם יש מקצועות ספציפיים/מוקצבים שאפשר לשפר במהלך המכינה? כמה זה באמת משפר את סיכויי הקבלה ? הידע שלא באמת אפסי בנושא הזה, כל מי שיכול לעזור אשמח. תודה.
ע
עדי - HIT חולון
קבלה ללימודי משפטים
כדי להתקבל ללימודי משפטים אין הכרח ללמוד בעתודה או מכינה. השאלה היא איזה ציונים יש לך בבגרות ובפסיכומטרי. מומלץ לברר במוסד בו אתה מתכוון ללמוד מה הם תנאי הקבלה, וגם לבדוק מה הם התנאים במוסדות נוספים כדי להשוות. במידה וציוני הבגרות שלך לא מספקים, תוכל לשפר אותם במסגרת מכינה קדם אקדמית לשיפור בגרויות או לברר לגבי אופציה של מכינה פנימית במוסד בו תרצה ללמוד. במידה והכוונה היא לקבל דחיית שירות כדי ללמוד משפטים-יש לבדוק במוסד בו אתה מתכוון ללמוד או עם רשויות הצבא. בהצלחה
ש
שני יונגר
מכינה אינה רלוונטית לעתודה צבאית
שלום,
אם אתה רוצה להיות עתודאי של הצבא אתה חייב להצליח להתקבל ללימודים ללא מכינה בכלל. לכן אין מקום לחוסר השקעה מצידך בלימודים ולהסתמך על מכינות או שיפור בגרויות, אתה חייב להיות 100% מראש. המכינה אינה רלוונטית לך בכל מקרה, אך עקרונית במידה ותרצה ללא קשר לעתודה להתקבל על סמך מכינה, אז הקורסים שתלמד מחליפים את תעודת הבגרות כחלק מתנאי הקבלה ללימודים, אין קורסים ספציפיים אלא מסלול קבוע למכינה ללימודי משפטים. המכינה המתאימה ללימודי משפטים היא המכינה למדעי הרוח והחברה.
יש מכינה בעתודה, אני לומדת בה
תשמע, אם אתה מאזורי פריפריה יש דבר כזה שנקרא מכינת עתידים, אני סיימתי יב בשנה שעברה ובחופש התחלתי ללמוד באוניברסיטת תל אביב מכינה שכללה פסיכומטרי ושיפור בגרות לקראת קבלה למשפטים. 2 דברים שאתה צריך לזכור: 1.הראיונות למשפטים בצבא מאוד קשים ומאוד ממיינים.הם לא אוהבים מכללות ומתקבלים מעטים עם ציונים גבוהים מאוד. 2. המכינה באוניברסיטת תל אביב לא עזרה לרובנו. אנחנו קבוצה של 16 ילד מעתידים כולנו עתודאים וחוץ מ3 אף אחד לא התקבל לאוניברסיטה למרות שהציונים של כולנו מעל 90. המכינה מאוד קשה בכל המסלולים הבחינות הם ברמה של אוניברסיטה ולא של בגרות כמו שיספרו לך והמורים בודקים ברמה של אוניברסיטה ולכן לא יכולים לתת לך ממוצע 95 ומעלה גם אם מאוד מגיע לך. המורים בעצמם אמרו לנו שלעתים זה לא אפשרי לקבל את הציון שאנחנו צריכים. בקיצור, אם יש לך אפשרות, תימנע מהמכינה. אתה תהיה חייב לשלם על מעונות 1700 שח כל חודש ואין דבר כזה לא לגור במעונות אל תנסה אפילו. הצבא מאוד מכביד עם העניין הזה. תנסה לשפר בגרויות כמה שאפשר ואל תיקח מכינה כאופציה הכי טובה, אני מדברת מניסיון. אני לא התקבלתי למשפטים ועברתי בסוף ללמוד כלכלה בלית ברירה. מוזמן ליצור איתי קשר במייל לעוד פרטים paz.azran@gmail.com