היי הייתי מעוניינת אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בבלאגן אני מעוניינת להתחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול, אך נתוניי לא מאפשרים זאת באוניברסיטה , יש לי 3 יח"ל מתמטיקה ואיו לי פיסיקה אני מתלבטת האם לשפר לבגרות 4/5 יח"ל במתמטיקה דרך בגרות באחד המוסדות או דרך מכינה לשיפור בגרויות.. רציתי לשאול אם אני עושה בגרות דרך אוניברסיטה או מכללה זה ממש בחינת בגרות שמוכרת על ידי משרד החינוך ותהיה מוכרת על ידי כל מוסד? למשל אם למדתי בתל אביב הציון יהיה קביל גם לבן גוריון? ובנוסף מהי עלות הקורס הזה, כי לדוגמא באחד המוסדות הגדולים מחיר השלמת הבגרות הוא 7,000 נוטה מעלה, האם ההפרש הוא משמעותי? ובנוסף מהו משך זמן הלימודים? ומועדי ההרשמה? תודה רבה וסליחה על אורך ההודעה
ש
שני יונגר
מכינה או שיפור בגרויות
שלום איילת,
ראשית לא מדובר בהשלמת בגרויות אלא בשיפור בגרויות, זה עולם אחר לגמרי. לגבי מה כדאי, אם קיים מבחינתך שיקול כלכלי בחרי במסלול שיעלה לך הכי מעט כסף. קחי בחשבון שעליך לשפר את הבגרות במתמטיקה ל-4 יחידות לפחות עם עדיפות ל-5 יחידות וכן ללמוד לבגרות בפיסיקה ברמת 3 יחידות לפחות וגם כאן עם עדיפות ל-5 יחידות. אם את תלמדי לבגרויות במכון פרטי כזה או אחר ותיגשי למועדי הבגרויות בבית הספר כמו כל שאר התלמידים, תקבלי ציונים שיצטרפו לתעודת הבגרות שלך. אם תלמדי למיכה קדם אקדמית להנדסה תקבלי ציון מכינה כולל שמחליף את תעודת הבגרות שלך בחישוב הסכם לקבלה ללימודים. את האפשרות לעשות מכינה במוסד לימודים אחד ולהתקבל למוסד לימודים אחר, כדאי מאוד שתבררי במוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד או שהוא חלק מהשיקולים שלך למוסד לימודים מועדף. ואת זה כדאי לעשות לפני שמתחילים ללמוד למכינה.
לגב עלויות, עלות כל קורס להשלמת בגרויות במכון פרטי היא בין 5000-8000 ש"ח לקורס. עלות מכינה קדם אקדמית היא כעלות של שנת לימודים אקדמית ועומדים על 10500 ש"ח בערך. מכינה אורכת בדרך כלל כמישה חודשים, פחות או יותר ואילו קורסים להשלמת בגרויות מאוד תלויים במועדי הבגרויות, אך אמורים להימשך משך זמן זהה.
שיפור בגרויות מכינה או אוניברסיטה-תוספת
איילת שלום, הרשי לי להוסיף לדברים שכתבה לך שני. עלייך לשדרג את הבגרות במתמטיקה ולהוסיף בגרות בפיזיקה. הלימודים במכינה קדם אקדמית הם לימודים לבגרות רגילה לכל דבר ומאד מומלצים כיוון שהם בסופו של דבר מאפשרים לך ללמוד במס' גדול של מכינות בכל הארץ והציונים הם ציוני בגרות רגילים ויתקבלו בכל מוסד. ציונים של מכינת רענון שאת עושה במוסד מסויים ואיננה לבגרות יתקבלו בד"כ רק באותו מוסד ולכן מגבילים. יתרון נוסף של לימודים במכינה קדם אקדמית הוא המחיר הנוח, המחיר נקבע בהתאם למס' הקורסים שאת לוקחת וגם בהתאם לקריטריונים סוציו אקונומיים תלמידים רבים מקבלים מימון מהמדינה (ללא קשר לפקדון) הלימודים כבר החלו ולכן אם את מעוניינת להתחיל כדאי לפנות במהירות ליועצת באחת מהמכינות הקדם אקדמיות הפרושות ברחבי הארץ ולבדוק כיצד תוכלי לשדרג את הבגרות במתמטיקה ולהוסיף בגרות בפיזיקה. אם את מתגוררת באזור המרכז את מוזמנת לקבוע פגישה חינם עם היועצת במכון הטכנולוגי חולון HIT. בהצלחה