היי.. אני שואפת מאוד ללמוד עיצוב פנים..והייתי מאוד רוצה ללמוד בשנקר. אך התנאי קבלה היא בגרות מלאה בלבד.. ויש דרישה לתיק עבודות אך התנאים משתנים משנה משנה מאוד נסיתי לברר לימודים השלמות..אך אני די מבולבלת האמת מכל המידע מה צריך לעשות..אולי יש מכינה קדם אקדמית שאפשר להשלים בגרויות ואז אפשר ללמוד לעיצוב פנים..אך מצד אחד מאוד הייתי רוצה ללמוד בשנקר..ובררתי לא קיים שם דבר כזה..אולי לא בררתי כמו שצריך..והייתי צריכה לברר לעומק מצד אולי עדיף לחסוך את הכסף להשלים בבית הספר בו למדתי מה שצריך ואז משם להמשיך.. דעתי משתנה כל הזמן..או שאולי להשלים בגרויות באריאל שגם שם בררתי..
אשמח לייעוץ בנושא
ש
שני יונגר
מכינה ללימודים אקדמיים
שלום נועה,
בגרות מלאה היא כמובן תנאי קבלה ללימודים גבוהים מכל סוג. לגבי מכינה, בשנקר יכולים להחליט לקבל או לא לקבל מכינות של מכללות או אוניברסיטאות אחרות. את התשובות את אמורה לקבל ממזכירות המכללה או ממדור רישום. אני ממליצה מאוד שתפני תבררי זאת. הסיבה לכך פשוטה מאוד. השלמה של מכינה למי שאין לו תעודת בגרות אורכת בערך 9 חודשים ועולה כמו שנת לימודים אקדמית (ברוב מוסדות הלימוד). לעומת זאת, השלמת בגרויות היא עניין יותר אורך ומורכב, אך אולי לאריאל יש מסלול שמקצר את התהליך.
בכל מקרה, בררי קודם עם המכללה, ועדכני אותנו בתשובה שתקבלי שננסה לעזור.