שלום. אני מעוניין ללמוד באוניברסיטת ת״א מדעי המחשב לפי הדרישות שלהם צריך או 4 יחידות עם ציון 84 ומעלה או 5 יחידות עם ציון 78 ומעלה. ופסיכומטרי הם דורשים בסביבות ה 700 . אני ישלי במתמטיקה 3 יחידות ואני יצתרך להשלים בטוח ל 4 בשביל להתקבל . וישלי דילמה האם להתחיל בספטמבר הקרוב ללמוד לפסיכומטרי או לעשות את הקורס להשלמת 4 יחידות במכון פרטי כגון ; יואל גבע , אנקורי ולהיבחן במועד חורף. ואולי בכלל לעשות קודם את הפסיכומטרי לראות כמה אני מקבל ואז לשפר ובסוף לעשות בכלל מכינה קדם אקדמאית כדי להשלים ל 4 יחידות ולהתקבל ( דבר שימומן לי מהצבא ויחסוך לי כסף רב) אך גם נאמר לי שמכינה די רצים בחומר וזה ממש לא כמו גוף פרטי.
ש
שני יונגר
מכינה ופסיכומטרי ללימודי מדעי המחשב
שלום יקיר,
בהשלמה ל-4 או 5 יחל' רצים בומר בכל מקרה. ואני חושבת שלא כדאי לשלול מכינה קדם אקדמית באופן כללי, כי היא תכין אותך לצרכים האקדמיים בין היתר. במיוחד אם אתה יכול ללמוד על חשבון היחידה לחיילים משוחררים, אל תוותר על זה.
לגבי הפסיכומטרי, מכיוון שלרוב קשה מאוד להוציא ציון כל כך גבוה כבר בפעם הראשונה שניגשים לבחינה, אני ממליצה לך להתחיל עם הפסיכומרטי בהקדם האפשרי. אפשר כמובן לשלב אותו עם לימודי המכינה, זה ממש לא סותר, ולהשקיע שם אתכל מה שתוכל. 700 הוא ציון גבוה ואני מניחה שהחלק הכמותי בבחינה הוא זה שיקבע אם תכנס למחלקה למדעי המחשב או לא.
אני חושבת שלא כדאי לחכות, המכינות מתחילות ממש בקרוב וקורסים בפסיכומטרי יש כל השנה.