יש לי תעודת בגרות חלקית מינוס (עם ציונים לא טובים) ,כי לא למדתי בתיכון. האם מכינה קדם אקדמית היא דבר נכון עבורי, או שהרמה גבוהה מדי עבור אדם שאינו למד מעולם? סמוך לשחרור שלי מהצבא,נפתחת מכינת אביב (בפבואר) ואני לא בטוח שלהירשם אליה זה צעד נכון. אני שוקל לדחות את לימודי המכינה לאוקטובר,וב-8 חודשים האלה לקחת קורסים לשיפור האנגלית והמתמטיקה כדי להגיע יותר מוכן למכינה.
מה הצעד הנכון לדעתכם? תודה
ד
ד"ר רונית שבילי
מכינה קדם אקדמית - מה הרמה?
שלום דוד
מכינות קדם אקדמית מיועדות בד"כ לאנשים שרוצים לשפר ציונים. כפי שכתבת לא למדת בתיכון ובכל זאת יש לך תעודת בגרות חלקית דבר המעיד על יכולת למידה. בדוק ושקול באם אתה אדם שעומד באתגרים ומוכן להתאמץ. הייתי ממליצה לנסות להתקבל למכינה תחילה ובמידה ולא תתקבל או במידה והלימודים יהיו קשים מידי, תמיד תוכל ללמוד את הקורסים באנגלית ומתמטיקה (ואולי אפילו ביחד). נכון שאולי תדרש להשקיע יותר במכינת אביב אך תחסוך הרבה זמן חשוב ותכין את עצמך למאמץ הלימודי בהמשך. למרות הכתוב לעיל אני ממליצה לך לפנות ישירות למוסד שבו חשבת ללמוד לייעוץ לפני ההרשמה.
בברכה דר' רונית שבילי מאמנת אישית עסקית תעסוקתית
ט
טלי ממכללת הדסה
תשובה על מכינה קדם אקדמית
היי דוד, קיימים 2 סוגים של מכינות: מכינה לשיפור והשלמת בגרויות שנפתחות בפברואר וספטמבר ומכינה קדם אקדמית ייעודית, שבה ניתן להשלים מקצועות ספציפיים לתואר שאליו רוצים להתקבל. המכינות מיועדות למועמדים חסרי בגרות או בגרות חלקית אשר מעוניינים ללמוד לתואר אקדמי. בעיקרון אין צורך ללמוד לקראת המכינה, מאחר ומקבלים בה את כל הידע הנדרש לתואר, אך כדי להתקבל יש לעשות מבחן שנקרא מימ"ד שזהו מבחן פסיכוטכני ברמה של כיתה ט'. בכל מקרה אין לך מה לחשוש מהלימודים, מאחר ובמכינה התלמידים מקבלים יחס אישי ועזרה בכל הדרוש כדי להצליח.