שלום רציתי לשאול שאלה בזמן התיכון לא השקעתי ולא לקחתי את נושא הבגרויות כמשהו שיהיה חשוב בחיי אבל רק עכשיו אני רואה שטעיתי הלכתי לכמה מכונים ומקומות ואמרו לי שייקח לי בסביבות השנתיים להשלים הכל לפי כמה ימים חבר בא ואמר לי שהוא שמע שיש מכינה שהיא נקראת ייעודית שהיא מתאימה גם למצב שאני נמצא בו חסר בגרות המכינה היא בערך שנה וזה מכוון אותך לתואר שתרצה ללמוד הוא הסביר לי משהו על מכינה למדעי החברה והרוח ועוד כמה רציתי לדעת האם מישהו באמת שמע על דבר כזה ? ואיפה אפשר לעשות את המכינה הזאת באזור השרון/מרכז קצת יותר פרטים זה יהיה מצוין תודה רבה לעונים
ע
עדי כהן סימן טוב
תשובה
מכינה יעודית מיועדת למי שציוני הבגרות שלו בתחום מסויים לא מספקים את המוסד אליו הוא רוצה להתקבל והמטרה היא לשפר את ידיעותיו באותו תחום. אם אתה מעוניין ללמוד במוסד אקדמי לא תוכל להתקבל ללא בגרות מלאה (מלבד באוניברסיטה הפתוחה). אני ממליצה לקבוע פגישת יעוץ בכל אחת מהמכינות הקדם אקדמיות הפרושות ברחבי הארץ ולקבל מידע כיצד בכל זאת תוכל להשלים את הבגרויות ולקבל תעודת בגרות מלאה. אם תרצה, אתה מוזמן לקבוע פגישת יעוץ חינם וללא התחייבות במכינה שבמ HIT המכון הטכנולוגי חולון. בהצלחה