(כרגע מתחיל ללמוד הנדסאי)שאני אסיים את הלימודים ברצוני ללכת ללמוד במכינה בטכניון עכשיו השאלה שלי מה הסכיוי של להצליח להתקבל למדעי המחשב או הנדסת חשמל אם לפני המכינה יהיה לי את הידע שאני אצבור בתור הנדסאי. וידע ברמה של 3 יחידות מתמטיקה ויחידה אחת אנגלית (מסוגל לעשות שלוש ולהצליח יש לי גם הקלות ומילון אלקטרוני) וללא ידע בפיזקה פרט למה שאני אלמד בהנסאי אז יש לי שאלה מה הסיכוי שלי להצליח אם ידע של 3 ו3 באנגלית ומתמטיקה וללא פיזקה. יש לי עוד שאלה אם אני מסיים את המכינה כדי להתקבל ללימודים אני עדין יצטרך פסכומטרי
ש
שני יונגר
תשובה
שלום צליל,
ישנם מסלולים ייחודיים עבור בוגרי הנדסאים המעוניינים להמשיך לתואר ראשון. תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים אך בכלם וודאי יש דרישה להגיע להשגים יפים בלימודי ההנדסאי.
מכיוון שלימודי הנדסאים אורכים שנתיים לפחות כדאי שתשקיע כדי להגיע לציונים יפים בלימודים גם מבחינת מציאת עבודה טובה לאחריהם וגם כדי שתוכל להמשיך ללימודים לתואר ללא קושי בקבלה אליהם.
כחלק מלימודי ההנדסאי תלמד מתמטיקה ופיזיקה ולכן הידע שלך בסיום הלימודים היהי ברמה גבוהה הרבה יותר מהיום ואין לדעת לאיזה כיוון תעדיף ללכת.
מניסיוני אין לידע שיש לך היום השפעה על מה שתדע בסוף הלימודים רק להשקעה שלך בלימודי ההנדסאי יש השפעה לכן אינני יכולה לומר לך מה בדיוק תצטרך בעתיד.