נרשמתי לאוניברסיטת ת"א לשנת הלימודים הקרובה למסלול לימודים הומאני אך אני שוקלת להחליף את הלימודים למסלול הנדסת תעשיה וניהול. מכיון שהמכינה של ת"א לחסרי פיזיקה כבר הסתיימה נאמר לי שעלי להשלים את החומר לבד ולהבחן על החומר בסוף סמסטר א' (כל זה בהנחה כמובן שיקבלו את בקשתי למעבר בשלב זה של ההרשמה). שאלתי היא: איך אני יכולה להשלים את כל החומר הנ"ל לבד? אני לא צריכה בגרות בפיזיקה אלא רק את המכינה היעודית שהייתה והבנתי שהשלמת החומר הנ"ל לבד היא משימה לא פשוטה כלל. הדבר מאד מלחיץ אותי ואפילו מרתיע ממני להגיש בקשה למעבר למסלול ההנדסה. אינני רוצה לעבור למסלול זה ולבסוף לגלות שאין דרך להשלים את החומר בעצמי. הבנתי מתלמידים אחרים שסיימו שנה א' שהאוניברסיטה לא ששה לגלות זאת אך לפעמים נפתח גם קורס באמצע סמסטר א' עבור אלו שמסיבות כאלו ואחרות לא יכלו להשתתף במכינה אך הם מוגדים כ"חסרי פיסיקה". הדבר תלוי במספר המשתתפים ולכן אני לא רוצה "לבנות" על זה וכמובן שאני מעדיפה להתחיל את ההכנה לפני תחילת שנת הלימודים. מה עלי לעשות? זקוקה לעצה דחוף! כי אינני יודעת מה האפשרויות! גם אם אקח מורה פרטי אני לא יודעת אם הוא ידע מה האוניברסיטה בדיוק דורשת ועל איזה חומר מתוך הבחינה של 5 יח"ל יש לשים דגש. מה גם שאני לא מכירה שום מורה לפיזיקה. בקיצור..חייבת עצה! האם כדאי לא להתחיל את הלימודים השנה בגלל זה? או שלוותר על מסלול זה בינתיים? תודה רבה, יעל.
ש
שני יונגר
תשובה
שלום יעל,
להלן הצעתי: 1. בדקי עם סטודנטים שסיימו את המכינה או לומדים בה כרגע מהו הסילבוס בקורס ואולי אף תצליחי להשיג את החומר הדרוש לקורס מהם כדי שתוכלי למצוא מורה פרטי בפיזיקיה. 2. מורה פרטי בפיזיקה- תוכלי למצוא המון באוניברסיטה, כל מה שצריך זו מודעה קטנה של דרושים, אולי יש אפילו פרסומים של סטודנטים שמציעים עצמם כמורים לפיזיקה.
אם זה המסלול שאת מעונינת בו, אז אל תוותרי והתחילי לחפש כבר עכשיו אחרי חומרי הלימוד הרלוונטיים למכינה (לא בהכרח יעזרו לך חומרי הלימוד של הבגרות). במקביל גשי לאוניברסיטה ובררי באגודת הסטודנטים אם יש להם מורים פרטיים להציע לך וחפשי בלוחות המודעות או שתשאלי חברים שמכירים.
לגבי הוויתור, לא כדאי, אך קחי בחשבון כי במידה וחסרים לך חלק מהיסודות הדרושים במכינה תזדקקי למורה פרטי גם במהלך הלימודים עד שתיישרי קו מבחינת הידע שלך.