שלום לכולם, אני מעויין להתחיל ללמוד במכינה קדם אקמאית שנה הבאה. ואני לא כ"כ יודע איזה מכינה עדיפה. אני רוצה ללמוד הנדסה אזרחית, יש לי בגרות מלאה אבל ציונים נמוכים יחסית, בנוסף אחרי 3 שנים בצבא וטיול, המוח כבר התייבש ואני רוצה לרענן אותו לפני התואר. ההעדפה לעשות את התואר באוניברסיטה ולא מכללה, למרות שלא שללתי סופית את נושא המכללות. השאלות שלי: 1. המכינה מחליפה את ציון הבגרות? 2. אני כול לעשות את המכינה במוסד אקדמי X ולהתקבל ללימודים במוסד אקדמי Y? 3. איזה מכינה נחשבת לטובה ביותר מבחינת רמת הלימוד, שיעור ההצלחה בלימודים, ושיעור הקבלה לתואר אחרי המכינה?
תודה
ע
עדי כהן סימן טוב
בגרות ומכינה
שלום ראסקה, 1. מטרת המכינה הקדם אקדמית היא לימודים לבגרויות, אתה נבחן בבגרות רגילה ומקבל תעודת בגרות רגילה.יש אפשרות ללמוד במכינה יעודית שמטרתה שיפור הידע במקצוע מסויים,, במקרה כזה המכינה אינה משנה ציון בבגרות אלא מאפשרת לך קבלה לאותו מוסד בו למדת. 2. מכינה קדם אקדמית אפשר ללמוד בכל מוסד שתבחר, המכינות הקדם אקדמיות הינן בפיקוח משרד החינוך וכפי שאמרתי קודם מטרתן לימוד לבגרויות ולכן אם אתה אכן משלים או משפר בגרות הרי שהתעודה שלך תקפה ומכובדת בכל מוסד. במידה ואתה מעוניין ללמוד במכינה יעודית של מוסד מסויים רק כדי לשפר ציון במקצוע מסויים - אז ציון המכינה הזו יחשב בד"כ רק באותו מוסד. 3. מנתוני מחקר שערך האגף לחינוך מבוגרים במשרד החינוך בשנת 2010 עולה כי המכינה הקדם אקדמית של המכון הטכנולוגי חולון HIT השיגה את שיעור אחוז הזכאים לתעודת בגרות הגבוה ביותר מבין כל המכינות . יחד עם זאת תלוי היכן אתה מתגורר.
אתה מוזמן ליצור קשר עם המכינה הקרובה למקום מגורייך, לקבוע פגישת יעוץ לקבלת עזרה ובהתאמת מערכת שתתאים לצרכיך וליכולותיך, בחינם וללא התחייבות
ר
ראסקה
ציון במכינה במקום בגרות בקבלה ללימודים?
אני הבנתי שהציון מכינה כן מחליף את ציוני הבגרות. לפחות כך הבנתי מהמכינה של אונ' ירושלים ות"א אם אני ארצה גם להמשיך לתואר במוסדות הנ"ל. ידוע לך על משהו על זה?
ע
עדי כהן סימן טוב
לא מדוייק
במוסדות מסויימים, אם ציון הבגרות במקצוע כלשהו לא מספק כדי להתקבל ללימודים, יש לך אפשרות לעשות מכינה ובסופה להבחן, הציון הזה ישמש אותך כדי להתקבל ללימודים באותו מוסד. הציון לא נכנס לתעודת הבגרות ובד"כ גם לא נחשב במוסדות אחרים. לכן, אם אתה מעוניין ללמוד באונ' ירושלים או ת"א, וצריך לשפר ציון מסויים אתה יכול ללמוד במכינה של מוסדות אלה ובמידה ושיפרת ציון בבחינה להתקבל ללימודים באותו מוסד. בד"כ הציון של המכינה אינו תקף במוסדות אחרים.