מה עדיף לעשות מכינה הנדסה רק בפיסיקה או קורס פיסיקה לבגרות של לחמן.? האם למכינה ישנם איזשהם היתרונות?
ג
גרי
כלומר
התכוונתי כמובן מכינה באחת האוניברסיטאות...
ע
עדי כהן סימן טוב
מכינה בהנדסה
שלום גרי. השאלה מה המטרה שלך? אם אתה מעוניין להתקבל ללימודים במוסד ספציפי ויש לך בגרות מלאה עדיף אולי שתעשה את המכינה היעודית של אותו מוסד. הן בד"כ ממוקדות יותר ועינייניות יותר ומתמקדות בחידוד החומר הרצוי לקראת הקבלה ללימודים. בד"כ קורסי הבגרות (לא משנה איפה תעשה)ארוכים יותר וכדאי לעשות אותם רק אם חסר לך המקצוע הזה בתעודה ואתה ממש חייב אותו. מציע לך להרים טלפון לאחת מהמכינות הקדם אקדמיות הקרובה למקום מגוריך ולבדוק מה הם מציעים בהתאם לנתונים שלך ולתחום אותו אתה רוצה ללמוד. בהצלחה
ג
גרי
הנדסת חשמל ומחשבים
אני רוצה להיתקבל להנדסת חשמל ומחשבים בבן גוריון .יש לי בגרות מלאה אבל בישביל להיתקבל אני חייב בגרות בפיסיקה מה שחסר לי... המכינה בבן גוריון לא עומדת על הפרק מכיוון שאני גר רחוק.חשבתי אם כדאי לעשות מכינה רק של פיסיקה ב את"א או קורס לבגרות...
ע
עדי כהן סימן טוב
מכינה בהנדסה
על פניו נראה לי שאם מה שחסר לך זו הבגרות בפיסיקה, מכינה לא תספיק. ממליצה לבדוק באופן ברור מה דרישות הקבלה בבן גוריון, שלא יווצר מצב שתעשה מכינה והם יתעקשו על בגרות. המכינה היא קורס הכנה ורענון ולא תמיד תופסת בתנאי הקבלה של המוסדות השונים, בוודאי אם לא למדת במוסד אחר. ההמלצה שלי, לאחר שתבדוק היטב מה התנאים בבן גוריון, להגיע לאחת מהמכינות הקדם אקדמיות באזור מגורייך ולבדוק מה הם ממליצים, הלימודים במסגרת כזו הם בד"כ גמישים, ברמה גבוהה ובחלק גדול מהמקרים גם במימון של משרד הבטחון או החינוך (בהתאם לקריטריונים). מכיוון שאתה מעוניין בלימודים באזור גוש דן, אני ממליצה לפנות למכינה במכון הטכנולוגי חולון או במכללת לוינסקי בת"א. תוכל לקבל יעוץ ללא תשלום וללא התחייבות ולהחליט בהתאם. בהצלחה