שלום לכל מען דביי, אני מתעניינת בלימודי מכינה קדם אקדמאית, אני בת 27, ואני ללא תעודת בגרות, ולהשלים בגרות מההתחלה עכשיו כבר לא רלוונטי מה שיקח שנתיים לפחות.
ברצוני לדעת: אם יש המלצה למכינה בארץ בכוונה ללימודי משאבי אנוש?
תודה.
ע
עדי כהן סימן טוב
מכינה יעודית למשאבי אנוש
מור שלום. אם החלטת שזה הכיוון שלך, אני ממליצה ראשית לבדוק היכן מלמדים את התחום ומה הדרישות לקבלה ללימודים אלו. יתכן שתמצאי מסגרת טובה שאינה אקדמית ולא דורשת בגרות כתנאי לקבלה. בעיקרון אין מכינה יעודית ללימודי משאבי אנוש, יחד עם זאת יש מוסדות לימודיים הדורשים עמידה במבחני קבלה או מס' מצומצם של ציוני בגרות. אני ממליצה להחליט לגבי המוסד בו את מעוניינת ללמוד, לבדוק מה הדרישות ולפעול עפ"י ההמלצות שלהם. שיהיה בהצלחה.
מ
מור27
שאלה נוספת, ברשותך...
למה התכוונת ולאילו מוסדות התכוונת שאמרת- מסגרת לא אקדמית?
כי תעודה ללימודי משאבי אנוש בדרך כלל משולבת עם ניהול ומיועדת לאנשים שכבר עוסקים בתחום ורוצים להתפתח ולהתקדם במקום עבודתם.
אשמח לתשובה, מור.
ע
עדי כהן סימן טוב
משאבי אנוש
שלום מור, לימודי משאבי אנוש יש ברמות שונות, ואין חובה להיות בעלת תואר אקדמי או אפילו בגרות מלאה. לא תמיד לימודי משאבי אנוש כרוכים עם ניהול ולא תמיד הם מיועדים למי שכבר בתחום. ברור שמי שיש לו תואר וכבר עוסק בתחומים דומים יכול להשתלב בקורסים משלימים עם התמחות במשאבי אנוש ברמה גבוהה ואף להשתלב בעבודה בתפקידים בכירים יותר מימי שאין לו בגרות ואין לו נסיון בתחום, יחד עם זאת כיוון שמדובר בלימודי תעודה ניתן למצוא מגוון קורסים העוסקים בתחום וברמות שונות, כך שאם תחפשי היטב תוכלי בוודאי למצוא מסגרת שתתאים לנתונים שלך ולהשתלב בעבודה המעניינת אותך, בתחילה בתפקידים בסיסיים ולהתקדם בהדרגה. בהצלחה