שלום רב! אני כרגע נמצא באחת מההחלטות החשובות בחיי והיא לימודים- קריירה. לאחר מחשבות רבות אני די נלהב משמאות מקרקעין אך התואר הראשון שחייבים לעשות הוא זה שמקשה עליי מה לבחור: מצד אחד, כלכלה ומנהל עסקים ומצד שני, הנדסת תעשייה וניהול שיחסית הם תחומים דומים אני חושב מה דעתכם בנושא? בברכה,
משה
ש
שני יונגר
תואר ראשון מתאים ללימודי שמאות מקרקעין
שלום משה,
אם אתה לא רוצה להיות מהנדס תעשייה וניהול וכל מה שאתה רוצה לעשות בעתיד נוגע לתחום המקרקעין, לך ללמוד לתואר ראשון בניהול או מנהל עסקים (תלוי אם זה במסגרת אוניברסיטאית או במכללה השמות שונים התואר מאוד דומה).
במסגרת הלימודים בחר ככל שתוכל ביותר קורסים מתחום המימון והשקע בהם את מרצך. לגבי מקרקעין, תוכל ללמוד לתעודה או לתואר שני את התחום ולהכנס אליו עם הנתונים הנכונים.
אני לא ממליצה לך אם אתה לא מוכן להשקיע את כל כולך ללמוד לא כלכלה ולא תעשייה וניהול, לימודי מנהל עסקים מספיקים בהחלט. בנוסף, אופי הלימודים הללו יאפשר לך בהרבה מקרים לעבוד במקביל ולחסוך כסף ללימודי מקרקעין שהם מאוד יקרים.
דבר אחרון, כדאי לנצל את הזמן של התואר הראשון ולעבוד בתחום הנדל"ן ולהתחיל להכיר את העולם הזה לפני שאתה הולך לקורס מקרקעין, קשרים וידע מהתחום הם תמיד דבר טוב לצורכי חיפוש סטאז' ועובדה בעתיד.