תודה רועי על התייחסותך ותגובתך המקיפים, עזרת לי.. כמה שאלות נוספות ואחרונות לי אליך: עד לפני כמה חודשים, מאוד רציתי ללמוד תיווך נדלן, אך אחרי שבררתי במס' מקומות ומכללות, הבנתי שכיום מתווך מקבל את משכורתו אך ורק אם בוצעה עסקה, ז"א-לא משכורת בסיס, אלא עמלה בגובה 1%-2% באם בוצעה העסקה- מה שאומר במילים אחרות: הכנסתו של מתווך תלויה אך ורק בהחלטתו של הקונה/מוכר- משכורת לא ודאית בסוף חודש.. מה שעבורי לפחות, לא בא בחשבון בכלל! 1. שאלתי היא, האם גובה הכנסתו של שמאי תלויה בגורמים חיצונייים,? אם אני משתלבת במגזר הציבורי (בנקים חב' ביטוח, ממ"י וכ'ו) האם הכנסתי קבועה כל חודש??? האם אני מקבלת משכורת רק כשיש עבודה? איך זה בדיוק עובד(לפי הידע שלך) 2. כמו כן, האם שמאי צריך להיות מיומן בחישובים מתמטיים קשים? תחום החישובים והמתמטיקה קצת חלש אצלי, האם יש צורך במוח ריאלי? ז מעניין אותי לדעת.. 3. האם משרת שמאי היא משרה מלאה-בשעות קבועות? או גם בשעות לא שגרתיות? 4.האם זו משרה שמתאימה לנשים(הכוונה היא שבעוד כמה שנים כשהסטטוס המשפחתי משתנה,(ילדים) המקצוע מסתדר מבחינת נוחות?) כפי ששמת לב, אני מאוד מבולבלת, כי אני רוצה להתפרנס בכבוד., ולהיות גאה שבחרתי במקצוע מעניין.. תודה רבה, וסליחה על הטרחה המרובה.. שבת שלום
ר
רועי יהלום
שמאות - עזרה (פרק שני)
היי נופר אני שמח שעזרתי לך
לגבי תיווך נדל"ן : משכורת של מתווך מתבססת על הצלחותיו במכירה או השכרת נכסים למרות שמתווך נדל"ן לא מקבל כל חודש משכורת כמו בעבודה כשכיר. מתווך נדל"ן מסתכל על הכנסתו כמו כל עצמאי כלומר כל רבעון או כל סוף שנה לדוגמא: מתווך נדל"ן שמכר 8 דירות בשנה במחיר ממוצע של מיליון וחצי ₪ וקיבל בממוצע 1.5% מהקונה ועוד 1.5% מהמוכר ( 3 אחוז יחד ) סה"כ קיבל בשנה 360 אלף ₪ עמלה.(ממוצע נמוך) את הסכום הזה את מחלקת ל 12 חודשים והרי לך משכורת חודשית מאוד מאוד מכובדת כמובן שצריך להוריד מיסים והוצאות נוספות שיש למתווך.
לגבי שאלותייך : 1. את חייבת להפריד בין שמאי שעובד בצורה עצמאית , לבין שמאי שעובד כשכיר ולבין שמאי שעובד כפרילנס בחברה . שמאי שעובד כשכיר מקבל משכורת קבועה וזה משתנה לפי תנאי ההעסקה מול המעביד . שמאי עצמאי מרוויח כמו בכל עסק לפי כמות הפרויקטים – יש פרויקט יש כסף , אין פרויקט – אין כסף. שמאי פרילנס אומנם עובד כשכיר אבל הוא מקבל תשלום בד"כ על פי עבודות שהוא מבצע כלומר אם אין פרויקטים עבורו לא יעסיקו אותו והוא לא יקבל תשלום .
2. שמאי מקרקעין חייב להיות אדם ריאלי שטוב בחישובים , עבודת השמאות מתבססת על סטטיסטיקות , על מדידות הנדסאיות , שמאי חייב להכיר את חישובי המיסים השונים במקרקעין וחישובם וכן חישוב מחיר בהערכת שווי נכס. בכל מקרה בלימודים עצמם יש המון לימודים ריאלים ואם את לא חזקה בתחום כדאי להתחיל לחזור על החומר ..
3. משרה מלאה או חלקית – תלוי בתנאי ההעסקה בד"כ בשעות שגרתיות.
4. מה ההבדל בין נשים לגברים ? העבודה מתאימה לנשים כמו שהיא מתאימה לגברים למרות שבענף יש יותר גברים מנשים , זה יכול להתאים לאישה עם ילדים כי בהרבה מהמקרים את יכולה לעבוד מהבית מלבד הפעמים שאת צריכה לצאת לפגישות ..
אני מניח שאת מכירה את העובדה כי אחד התנאים לקבלת רישיון שמאי מקרקעין הינו תואר אקדמי , אם יש לך מצוין אם לא כדאי לבדוק במקומות שמשלבים את זה יחד . מותר לך להיות מבולבלת וזה הגיוני מאוד . כל הכבוד לך שאת שאפתנית כל כך ורוצה להצליח בחיים – מאחל לך הצלחה ואנו נמצאים לרשותך בכל שאלה שמתעוררת לך .
שבת שלום רועי יהלום
ש
שמאי מקרקעין
שמאות הוא מקצוע בעייתי, ואפרט מדוע.
היום, המגמה היא להעסיק שמאים כפרילנסרים. יש עבודה - נהדר. אין עבודה - מכה. אין תנאים סוציאלים, אין ימים ואין לילות. העבודה היא סיזיפית לעיתים, מול עם ישראל שחושב שהוא קנה אותך בעבור נזיד עדשים. הסקטור הפרטי יסחט אותך עד העצם. לעיתים, יש לחץ בלתי פוסק של שומות מורחבות שצריך להוציא תוך יום יומיים. את השומות למשכנתאות לעיתים מוציאים באותו היום של הביקור. אני ממליץ לך לחשוב פעמיים לפני שאת נכנסת לתחום.
אם החלטת שכן, אני ממליץ לך בחום לעבוד בסקטור הציבורי או לחלופין במחלקת השמאות של הבנקים/חברות ביטוח. רק לא לעבוד מול עם ישראל. עם קשה עורף מאין כמוהו.