ברצוני להתחיל לימודי שמאות מקרקעין. ברצוני לשאול שתי שאלות: 1. היכן ניתן להשתלב במגזר הציבורי ולא הפרטי, כשמאית? אם להיות יותר ספציפים: אחרי שסיימ ועברתי את כל הבחינות, ואני נחשבת כשמאית מוסמכת, היכן אני יכולה לעבוד? 2. מה המשכורות המקובלות כיום, עבור שירותו של שמאי? 3. האם זו עבודה עצמאית גם בתוך המגזר הציבורי? או שיש את ההכנסה הקבועה כל חודש? תודה..
ר
רועי יהלום
שמאות מקרקעין - עזרה
היי נופר
במגזר הציבורי ניתן להשתלב כשמאי מקרקעין במספר מקומות : וועדות מקומיות , מחוזיות , מס הכנסה לעניין מס שבח ומס רכישה משרדי ממשלה כגון: משרד השיכון והבנוי, מנהל מקרקעי ישראל , עמידר, קק"ל ועוד
רוב השמאים עובדים כעצמאים אך ניתן לעבוד במשק במשרדים שונים של אדריכלים , יזמים, חברות בנייה , משרדי תיווך בצורה שכירה או של פרילנס
המשכורת שמקבל שמאי מקרקעין הינם מהמשכורות הגבוהות יותר במשק אך כאן נכנסת השאלה כמו בכל תחום אחר מהי מידת המקצועיות שלך, הניסיון שלך , והגופים איתם תעבדי.
לגבי עבודה עצמאית בתוך המגזר הציבורי מאוד תלוי בהסכם העבודה שיש לך עם אותו מעסיק.
המון הצלחה בלימודי השמאות - בחרת בתחום מעניין מאתגר ומתגמל!!!
רועי יהלום
ש
שמאי מקרקעין
ניסיון לעזרה...
1. בכל מקום. אפילו במחלקת הנכסים של הדואר. 2. תלוי במקום. יצא לי לשמוע על שמאים מתחילים שמרוויחים 8,000 ש"ח בתל אביב. בירושלים זה באזור ה6,000 ש"ח. כמו שאמרתי כבר, המגמה היא להעסיק שמאים כפרילנסרים ולא כשכירים. זו צרה צרורה. אין תנאים - עבדות של ממש. 3. המון תלוי במיקום. במגזר הציבורי העבודה היא לא ממש עצמאית.