שלום.אני מתחילה ללמוד השנה הנדסאי עיצוב תעשייתי ואני יודעת שיש הטבה של 90% ללומדים מקצוע זה...השאלה היא האם אני יכולה להשיג מלגות למרות שאני משלמת ממש נמוך לשנת לימודים ?ואיך ניתן להשיג בכלל מלגות ומתי מגישים אותם?לפני או אחרי שאני כבר משלמת שכר לימוד?
מ
מיטל
תשובה לענת
שלום, מלגה תינתן ע"פ מצב כלכלי של המבקש. יחד עם זאת גופים מסוימים מספקים מלגות לפי הישגים, תחומי מחקר שונים, מוצא עדתי, מקום מגורים וכו’. להלן מספר דרכים לאיתור מלגה: * ניתן לפנות אל מוסדות הלימוד ולברר אלו מלגות קיימות מטעם המוסד. בנוסף, אפשר לקבל סיוע והנחיות מאגודת הסטודנטים באותו מוסד. * ניתן להשיג את חוברת המלגות של התאחדות הסטודנטים הארצית. חוברת זו כוללת מאות מלגות לרבות מידע ותנאים לקבלת המלגה. * חיפוש באינטרנט – ניתן לחפש בעשרות האתרים העוסקים בתחום יש מלגות שניתנות בתחילת הלימודים, ויש מלגות הנתנות במהלך לימודים לסמסטר א'. תוכלי לפנות לאתר לייעוץ אישי חינם בברכה, מיטל
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
ענת שלום רב, מילגות 90% הינן מילגות הניתנות ע"י הקרן לחילים משוחררים לאלו הלומדים למיקצועות הנדסאי עיצוב תעשיתי או אחר על פי עדיפות המחלקה.(מרכזים ללימודי הנדסאי בלבד) המימון הינו לשנתיים בגובה של עד 90% בהתנייה של שיחרור עד 5 שנים . קיימות מילגות נוספות וזאת לאלו בעלי תעודת בגרות בממוצע גבוה .יש להתענין .