שלום למומחים! אני מתלבטת כבר הרבה מאוד שנים מה ללמוד לתואר ראשון או לימודי תעודה ולא מוצאת את עצמי בשום תחום! אני בת 25 וחשבתי ללכת לתואר שפחות או יותר מדבר אליי שזה עיצוב תעשייתי או עיצוב גרפי או מנהל עסקים בהתמחות כלשהי שזה נחשב איכשהו תואר כללי בקיצור להתפשר ולסמו "וי" על לימודי תואר בחיים. האם אתם חושבים שמומלץ לעשות זאת מכיוון שאני כבר 4 שנים מחפשת מה ללמוד ומוצאת את עצמי לא אוהבת שום דבר אבל מרגישה שחייבת כבר לצאת מהבועה שלי וללמוד משהו לא משנה מה שפחות או יותר אני מתחברת אליו? תודה ראש על התשובה
ש
שני יונגר
אל תתפשרי- חפשי את המסלול שלך
שלום ג'ולייט,
אני לא בעד ללמוד משהו שאת לא מתחברת אליו ולא אוהבת אותו. פשרה בסדר גודל של תואר אקדמי היא פשרה גדולה מידיי בעיני. לטעמי אולי כדאי שתבחרי ללכת לייעוץ מקצועי מכל סוג שתתחברי אליו: פסיכולוגיה תעסוקתית, כירולוגיה, קואוצ'ינג, דימיון מודרך וכו'. את אמנם בת 25 אבל בוודאי כבר יש לך כיוון כלשהו או משהו שאת נהנית לעשות, הרי בוודאי עבדת לאורך השנים מאז השתחררת מהצבא. מי יודע, אולי לימודי תואר אקדמי הם לא בשבילך ודווקא תמצאי את עצמך לומדת במסלול לימודי תעודה שיתאים לך או לימודי הנדסאים, אך כדאי שיהיה לך כיוון ברור בבחירה שלך. התהליכים הללו של הייעוצים למיניהם אינם תהליכים ארוכים והם שווים את ההשקעה הכספית, אם תמצאי דרכם את המסלול בשבילך. אל תתפשרי, את עוד צעירה מידי מכדי להתפשר.