שלום, אשמח אם תעזרו לי... עיצוב הוא עולם שמאוד מושך אותי - עיצוב אופנה, עיצוב גרפי, עיצוב תעשייתי ובעיקר עיצוב פנים.. אך גם אדריכלות - איך בונים בניין? חומרים, תכנון וכ'ו... איך אדע מה מתאים לי יותר ללמוד? אולי אדריכלות יותר מושך אותי אבל בפועל יהיה לי קשה יותר ללמוד? במידה ואחליט ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים- האם נושא העיצוב פנים נלמד בהרחבה כללית או בדיוק כפי שלומדים לתואר בעיצוב פנים? ואם אחליט ללמוד עיצוב פנים- אוכל להמשיך השלמה לאדריכלות? מהם מסלולי הלימוד? תודה
ש
שני יונגר
לימודים במקצועות העיצוב
שלום נופר,
אתחיל מהסוף להתחלה של שאלתך. אם תלמיד במסלול הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, החלק של עיצוב הפנים הוא ממש קטן במהלך הלימודים ולמעשה נלמד בצורה מעמיקה בלימודי עיצוב פנים (לתואר ראשון או לתעודה, מה שתעדיפי). לא ידוע לי על האפשרות להמשיך ממסלול אחד לשני, לצערי למרות שזה מתבקש. לגבי עיצוב אופנה או עיצוב גרפי אלו כבר תחומי לימוד אחרים ושונים, העניין פה הוא בדיוק מה מעניין אותך לעשות. לכן, הדבר שהכי חשוב הוא שתחליטי במה את רוצה לעסוק לאחר הלימודים. למרות שאין סתירה ממשית בכל כל התחומים שתיארת פה, צריך להתחיל ממשהו שיהיה העוגן ולאחר מכן להמשיך לתחומים נוספים המרחיבים את התחום העיקרי. אני מציעה שתקראי על כל תחום ואולי אפילו תלכי לחברות העוסקות בכל אחד מהתחומים הללו ותשמעי איך מתנהל העבודה בפועל. חשוב מאוד שבין הדמיון שלך למציאות יהיה פער קטן ככל האפשר כדי שלא תתאכזבי בסוף הלימודים. חשוב שתשימי דגש על אופי העבודה, הפוטנציאלית שהוא המשפיע ביותר בסופו של דבר.