אני בת 22 לפני לימודים מאוד רוצה ללמוד שנה הבאה אבל קשה לי להחליט מה אני אוהבת עיצוב בגדים קצת, תכנון בתים מסקרן אותי אבל לא בטוחה שזה מה שאני רוצה אין לי כישרון ציור ורישום, בנוגע למקצועות אני יותר הומני יש לי ממוצע 87 אחרי שיפורים ואני שוקלת לעשות פסיכו אבל לא בטוחה מה אני רוצה ללמוד .
ש
שני יונגר
מה ללמוד- אדריכלות או עיצוב אופנה
שלום עדן,
אם את עדיין לא בטוחה מה את רוצה ללמוד, אז בהחלט קשה לי להשיב על שאלתך ולומר לך מה יתאים לך יותר או באיזה מסלול כדאי לך לבחור. בעניין הכישרון בציור ורישום, אני מניחה שללא התנסות אמיתית עם הנושא, קשה מאוד לדעת אם היכולות שלך בידיים מתאימות לעיסוק בתחומי העיצוב או לא. אפשר כמובן לשכלל יכולות כאלו בקורסים באופן פרטני ולהתקדם משם. אני מציעה שתחשבי לא רק על הלימודים, כי ללא ספק בכל מסלול לימודים יש תחומים מעניינים יותר ופחות. הרבה יותר חשוב לי שתחשבי על התעסוקה לאחר מכן. הרי לימודים אורכים בין שנתיים לחמש שנים, פחות או יותר ולאחר מכן נותרים עם מקצוע שהמטרה היא להתמיד בו לאורך שנים רבות. כך שזו רק נקודת ציון בדרך למטרה האמיתית שאולי כבר יש לך. לגבי הפסיכומטרי, התשובה היא אותה התשובה. אם את לא בטוחה מה את רוצה לעשות לא כדאי למהר ולעבור את הבחינה. לא לכל מסלול היא מביאה תועלת ולכן לא כדאי להשקיע מראש אם לא בטוחים. אני מציעה שתקראי כאן באתר ובכל מקור מידע שתמצאי על מסלולי הלימוד והמקצועות אליהם אפשר להגיע עם תחומי הלימוד הללו. החליטי מה את רוצה ומתאים לך לדעתך לעשות וחזרי אלינו לפורום. אני אשמח לעזור לך בבחירת מסלולי הלימוד המתאימים כאשר יהיה לך כיוון ברור יותר בעתיד. לתשובתי זו צירפתי הסבר על לימודי אדריכלות ועיצוב. בקישור בתחתית התשובה שלי.