היי.. :) אני כבר כמה חודשים מחפשת את עצמי בתחום הלימודים.. וממש לפני כמה דקות הבנתי שאני מאוד רוצה ללמוד עיצוב תעשייתי.. זה מעניין אותי ומתאים לי :) בזמן שקראתי על זה עוד חומר היו מספר מושגים/דברים שלא כל כך הבנתי אותם. אשמח אם אקבל על זה תשובות.
רציתי לדעת מה ההבדל בין תואר B.A לתואר B.D? מה מביניהם נחשב ברמה גבוה יותר? האם חייב לעשות מכינה בשביל תיק העבודות.. איזה מין עבודות צריכות להיות בתיק.. כעיקרון אני טכנאית ציפורניים ויש לי כמו אלבום נחמד שעיצבתי עם העבודות שלי כדי להראות ללקוחות.. האם זה יכול להיחשב כתיק עבודות על מנת להתקבל למכללה או לאוניברסיטה? איזה אוניברסיטה/ מכללה בצפון נחשבות לטובות וגבוהות בתחום?
תודה מראש :)
ג
גליה
עיצוב תעשייתי
שלום גניה, אז כמה תשובות: תואר B.D או B.DESIGN הוא תואר בעיצוב, לעומת תואר B.A שהוא תואר ראשון כללי. התואר שיותר נחשב הוא תואר B.D, אותו אפשר ללמוד בארץ בשנקר, המכון בטכנולוגי חולון, בצלאל והדסה. הלימודים בכל המוסדות אורכים 4 שנים. את לא חייבת לעבור מכינה, אבל קחי בחשבון שרוב המועמדים המנסים להתקבל לימודי עיצוב עוברים הכנה כלשהי. מעבר לתיק עבודות שאת צריכה להגיש חשוב לזכור שיש כמה שלבים נוספים: מבחנים בעיצוב, מבחנים ברישום, תרגילי בית, מבחן פסיכוטכני (בחולון) וכמובן ראיונות אישיים. לגבי תיק עבודות שיש לך: מומלץ להראות את התיק לגורם מקצועי, מעצב, שיוכל לחוות דעה על העבודות שלך.
בהצלחה!
ע
עינת
כדאי לקרוא
לפי מה שאני הבנתי וגם אני מתחילה ללמוד השנה עיצוב תעשייתי באריאל. B.D הוא באמת תואר בעיצוב אך אם תחליטי בעתיד לא לעסוק בתחום זה אז התואר הזה לא ייתן לך הרבה..ולכן אני בגישה של הנדסאי בשילוב אקדמאי כי בסופו של דבר יש לך גם הנדסאי בעיצוב עם תואר BA שזה אומר המון לשאר המקומות שלא עוסקים רק בעיצוב..סתם כדי להשאיר לך עוד דלתות פתוחות ענבל אני טועה?
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
עינת שלום רב, את בהחלט צודקת. השילוב אכן קיים במרכז לעיצוב ולטכנולוגיה באריאל לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי עם מקיצוע אקדמי . בנוסף עיצובתעשייתי הינו מיקצוע מועדף ע"י מישרד התמ"ת ולפיכך חיילים משוחריים או בני שירות לאומי זכאים למימון של עד 90% לשנתיים לימוים (מתוך השנתיים וחצי). מה שמהווה יתרון משמעותי בהצלחה לך