שלום, אני בת 26, ללא בגרות וללא פסיכומטרי. החלטתי להתחיל ללמוד סוף סוף ואני כנראה רוצה ללכת על תחום העיצוב הגרפי אבל גם על זה אני לא סגורה במאה אחוז. ההתלבטות העיקרית שלי היא האם כדאי לי להשלים בגרויות ולהתחיל ללמוד לתואר בגיל 27 שזה מאוחר (?) או לא להשלים בגרויות ולעשות פשוט קורס מקצועי בעיצוב גרפי ולעבוד בזה וככה לחסוך בזמן. הפחד שלי שאני לא יודעת אם הוא מוצדק הוא שבלי תואר יהיה לי יותר קשה בחיים אפילו בתחום העיצוב הגרפי ששמעתי שלא חייבים בו תואר כדי לעבוד. אני דואגת לגבי הגיל שאני לא מפסידה עוד זמן ומצד שני חוששת האם באמת אני צריכה תואר, ועד כמה זה חשוב? האם עדיף לי להשלים בגרויות ולעשות פסיכומטרי ולסיים תואר בגיל 30-31 או לעשות קורס מקצועי ולקחת את הסיכון הזה של להישאר ללא תואר אחר כך רק בשביל לקחת מסלול מהיר יותר... אשמח מאוד לקבל כאן עצות ועזרה...תודה!
HackerU
לימודי עיצוב גרפי
שלום נועה, מה שלומך? ההחלטה אם לעשות תואר או לימודי תעודה היא שלך אבל חשוב שתדעי שיש מקצועות שבהם תואר הוא פחות בעל חשיבות. במקצועות האומנות כגון עיצוב פנים, עיצוב גרפי וכד' תיק עבודות הוא כרטיס הכניסה שלך למקום עבודה. אם תהיה מספיק מוכשרת ויהיה לך תיק עבודות מקצועי תוכלי להתקבל לעבודה גם ללא תואר. ממליצה לך לקרוא קצת סילבוסים של קורסים מקצועיים ולראות איזה תכנים נלמדים בהשוואה לדרישות העבודה בשוק. המון בהצלחה!
ש
שני יונגר
עיצוב גרפי לתעודה או לתואר
שלום נועה,
קשה מאוד לומר, במיוחד בהתחשב בעובדה שאת מספרת פה שאת לא ממש בטוחה שהמסלול הזה הוא בשבילך. ללא החלטה וודאית מה תרצי ללמוד בוודאי שהחלטה שלא מתאימה לך או שתתחרטי עליה לאחר מכן תבזבז לך את הזמן. בעיני הפשרה המתאימה לך צריכה להיות לימודי הנדסאים. שם גם לא תהיה לך תחושה של בזבוז זמן כי קיימים מסלולים בוקר וערב, כך שאפשר לעבוד במקביל ללימודים וגם תלמיד מגוון רחב של קורסים בתחום העיצוב והעיצוב הגרפי. בנוסף, לא חייבים תעודת בגרות מלאה אלא חלקית או מכינה להנדסאים. עם לימודי הנדסאי תצאי לשוק העבודה עם תעודה שאמנם היא אינה תואר אקדמי אך מאפשרת לך מגוון רחב של עבודות. כמו כן, בחלק מהמכללות להנדסאים ניתן להשלים את הלימודים לתואר ראשון כללי, כדי שיהיה בידייך גם תואר אקדמי לצורך מקומות עבודה המעסיקים רק אקדמאים. האפשרות האחרת היא כמובן ללמוד לתעודת מעצבת גרפית ברמה כזו או אחרת, להתחיל לעבוד ולראות אם את אוהבת וטובה בתחום ומשם להחליט כיצד להתקדם כדי להעלות את רמת השכר שלך או לפחות את מגוון העבודות שתוכלי לעשות. לימודי הנדסאים מתקיימים ברשת מכללות אורט, הטכניון רופין, המכללה הטכנולוגית באר-שבע, המכללה למנהל, המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה אריאל ועוד (שימי לב כי בחלק ממוסדות הלימוד התואר נקרא הנדסאי תקשורת חזותית). לימודים לתעודה מתקיימים במוסדות הלימוד הבאים: קווים, אומגה, מנטור, hackeru, 6B, ספיר, ביטוי ועוד רבים נוספים.