אני מאוד מתלבט מה ללמוד אחרי הצבא וקיימות בפני כמה אפשרויות שאני לא יודע מה הכי טובה בשבילי: מצד אחד אני ממש רוצה להתגייס למשטרה או משרד הביטחון ואני אפילו מתנדב במשטרה מזה 4 שנים מצד אחר אני חובש בצבא ומאוד מתעניין גם ברפואה ומבין הרבה בנושא, מצד שלישי בזמן היותי תלמיד הייתי ב"תוכנית בצלאל" באוניברסיטת הר הצופים וכל נושא העיצוב דיבר אלי תמיד מאז שהייתי קטן, אני אפילו עד עכשיו מצייר להנאתי. ההתלבטות שלי קשה מאוד ואני יותר מאודה לכם אם תעזרו לי למצוא כיוון לעתידי. תודה ,מתן.
ש
שני יונגר
מה ללמוד?
שלום מתן,
מאוד קשה לי לתת לך את נוסחת הפלא שתתן לך תשובה לגבי מה הכי נכון לך. ההחלטה צריכה להיות בעיקר לפי אופי העבודה המתאים לך ולפי מה שאתה רוצה לעשות בעתיד. כי ההשקעה שלך בלימודים היום משפיעה מאוד על מה שתעשה בסופו של דבר. אני מציעה שתעשה רישום של תכונות בעד ונגד בכל מקצוע ומקצוע הכוללים גם את אופי העבודה גם את ההשקעה הנדרשת וכל פרמטר נוסף שמבחינתך מהווה שיקול בבחירה. עקרונית התחום היחידי שמחייב השקעה טוטלית כיום כדי שתוכל לעסוק בו בעתיד הוא כל נושא הרפואה. כי מתנדב במשטרה תוכל להיות תמיד גם ללא קשר לעיסוק מקצועי בתחום הביטחון וכך גם לגבי ציור שניתן ללמוד אותו גם כתחביב וגם לקורסים בתחום. השאלה היא במה תרצה לעסוק ואני לא יכולה להיות זו שתאמר לך מה הכי נכון לך. קרא על כל נושא וערוך טבלה מסודרת של התלבטויות. אל תחליט מהר, עשה את ההחלטה לפי השיקול הרציונלי ביותר האפשרי. אשמח לעזור בהתלבטות גם בעתיד.