שלום, אני מעוניינת להתחיל ללמוד עיצוב פנים. אני קצת מבולבלת.. בשביל לעסוק בעיצוב פנים.. מה עדיף והכי מומלץ ללמוד? תואר ראשון בעיצוב פנים או תואר הנדסאי באדריכלות ועיצוב פנים? ואיפה הכי מומלץ ללמוד?
נ
נועה סטרוז
עיצוב פנים - תואר ראשון או הנדסאי
שלום דניאל, בכדי להגיע להחלטה מה עדיף עלייך לשאול את עצמך במה את רוצה לעסוק ומה כולל כל מסלול. הבחירה במסלול צריכה להיות לפי השאיפות של התלמיד, לפי התחומים בו הוא חזק.
לימודי עיצוב פנים - עובדים יד ביד עם האדריכלים שמתכננים את הבית או המרחב העתידי. משך הלימודים הינו בדרך כלל בין 3-4 שנות לימוד שבמהלכן לומדים הסטודנטים מגוון נושאים, כמו: עיצוב ריהוט, עיצוב חלל הבית, תשתיות חשמל גז ומים, חומרי גלם בענף הבנייה, סוגי רצפות, ארכיטקטורה סביבתית, תיאום צבעים, ארגון תאורה ועוד. תואר בעיצוב פנים ניתן ללמוד בין השאר במכללה למינהל, שנקר, מכללת ביטוי ועוד.
לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים - ישנם לא מעט גופים בישראל המכשירים הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. מטרת הלימודים היא בדרך כלל להכשיר אנשי מקצוע איכותיים בתכנון האדריכלי ועיצוב הפנים של דירות, בניינים, מבנים ציבוריים, גינות ועוד. תחומים אלו הם תחומים מרתקים, מתפתחים ומאוד מבוקשים, ולא פחות חשוב - רווחיים. הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים עוסקים בתכנון ובניית מבנים עד לגובה של 4 קומות. עבודתם של הנדסאי האדריכלות מתחלקת לתכנון המבנה מבחוץ, תוך התחשבות בסביבתו החיצונית של המבנה ולתיכנון פנים הבית ועיצובו, תוך מתן מענה להיבטים הפונקציונאליים והעיצוביים. בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי הנדסאים לאדריכלות ועיצוב פנים ישנם: מכללת ספיר, שנקר, קווים, המכללה האקדמית כנרת ועוד.
אני ממליצה לך לפנות לכמה מן המוסדות בכל תחום בכדי להבין איזה מסלול הוא זה שמתאים לך יותר מה כולל כל מסלול ומה עלויות כל מסלול.