הסבת מקצוע לעיצוב - אנימציה ממוחשבת או עיצוב גרפי?
הסבת מקצוע לעיצוב - אנימציה ממוחשבת או עיצוב גרפי?
מורל
2 תגובות
שלום, אני בת 34 עם 2 ילדים, בעלת תואר ראשון בכלכלה וניהול ותואר שני במנע"ס. עוסקת בתחום הביטוח. מעוניינת לעבור הסבה מקצועית לחתום העיצוב. שאלותיי: 1. אני מתעניינת גם בעיצוב גרפי וגם באנימציה ממוחשבת, איך אדע מה מתאים לי יותר? האם כדאי לקחת קורסים קצרים רק כדי לקבל מושג לגבי 2 התחומים, או שכדאי להחליט מראש? 2. בשלב זה אינני בנויה לעשות הסבת תואר במשך שנים, האם כדאי לקחת קורס קצר יותר של שנה, או שמוסדות מסוימים יתחשבו בלימודים קודמים ויקצרו את זמן הסבת התואר לשנה-שנה וחצי (כולל סמסטר קיץ ולימודי בוקר מלאים)? 3. האם אני זכאית למלגה על סמך מצב משפחתי/כלכלי במידה ואני לומדת לימודי תעודה?
H
HackerU
הסבה מקצועית
מורל שלום, מה שלומך? 1. אני חושבת שעל מנת להחליט מה מתאים לך יותר כדאי לך לקרוא קצת על אופי הלימודים והסילבוסים של הקורסים הללו ועל אפשרויות התעסוקה לבוגרים. 2. מסודות לימוד יכולים להתחשב בלימודים קודמים כנקודות זכות לתואר במקרים בהם נלמדו קורסים דומים בעבר. במקרה שלך אני לא חושבת שישנם קורסים שעליהם תוכלי לקבל נקודות זכות לתואר בעיצוב. קורס מקצועי ייתן לך כלים לעיצוב בפרק זמן קצר יחסית לתואר ראשון. 3. כן, מוסדות מקצועיים בהם נלמדים הקורסים מענקים מלגות. אני ממליצה לך לפנות למוסדות ולראות מה המלגה שהם יכולים להציע לך לאור מבך המשפחתי/כלכלי. עיצוב גרפי ואנימציה במסגרת קורס ניתן ללמוד בהאקריו, קווים, HIT ועוד. בהצלחה, נגה
ש
שני יונגר
הסבה מקצועית לתחום העיצוב הגרפי והאנימציה
שלום מורל,
1. ראשית, את יכולה לקרוא על כל תחום, אך אני חושבת שהתחומים הללו לא סותרים זה את זה ואולי כדאי אפילו לשלוט בשניהם. לגבי הקורסים, אני בעד קורסים רציניים ולא קורסים קצרים ואחרי זה השלמות או כל דבר אחר כי חבל על הזמן והכסף במיוחד אם את רוצה את אחד או שניהם כמקצוע. 2. לא ברור לי על איזה תואר מדובר, בשני התחומים בהם את מתעניינת ממש לא חייבים ללמוד לשום תואר בשביל תעסוקה. 3. בלימודי תעודה באופן כללי כמעט ואין מלגות והעיקריות מיועדות לציבור שאת לא משתייכת אליו שהם חרדים וחיילים משוחררים. את תמיד יכולה לבקש מלגה מטעם מוסד הלימודים, אך הן לרוב מלגות קטנות מאוד. אם את מחפשת הסבה לתואר בתחום אחר, אז האפשרויות שלך גדלות כמובן, אך עדיין אל תצפי למימון רחב בתואר וכן היי מוכנה להשקיע מזמנך בהתנדבות בתמורה למלגה.