אני מעוניינת להתחיל ללמוד השנה עיצוב תקשורת חזותית במכללת תילתן בחיפה. התואר הראשון שהם מעניקים לבוגריהם הוא תואר NBU מבולגריה, אשר לא מוכר במלג (אבל ציינו שכן מוכר במשרד החינוך). השאלה שלי היא איך אמור תואר שלא מוכר במלג להשפיע עליי בהמשך לגביי מציאת וקבלה לעבודה או מבחינת המשכורת ? והאם אחריו אני יכולה להמשיך לתואר שני כרגיל ? או שפשוט בישראל יתקבל כאילו לא עשיתי שום תואר ולא יצא לי מזה כלום...?ממש אודה לכם אם אתם יודעים משהו בנושא ותוכלו לעזור לי להחליט. תודה רבה !!שני
ש
שני יונגר
תואר שאינו מוכר על-ידי המל"ג
שלום שני,
למציאת עבודה זה לא ממש משנה, במיוחד בתחומים כמו תקשורת חזותית ועיצוב בכלל. מה שלא תוכלי לעשות הוא ללמוד לתארים אקדמיים אחרים כמו תואר ראשון בתחום אחר או תואר שני. הלימודים מתקבלים כלימודי תעודה ולא כלימודים אקדמיים, כך שאם תרצי ללמוד לתואר אקדמי אחרי התואר הזה, תצטרכי להתחיל מההתחלה לתואר ראשון. זה לא אומר שלא יצא לך מזה כלום, אם את רוצה לעסוק בכל תחומי העיצוב, בהם ממש לא משנה התואר אלא הכישרון, אז למה לא? זה בסופו של יום שיקול שלך, יש אפשרות ללמוד תקשורת חזותית במסלולים המוכרים על-ידי המל"ג במוסדות לימוד אחרים אם זה חשוב לך.