שלום, אני צריכה ייעוץ בבחירת לימודים... אני נורא רוצה ללמוד משהו שקשור בתחום העיצוב הגרפי/תקשורת דיגיטלית. ניסיתי להתקבל ללימודי תקשורת חזותית בשנקר אך לא התקבלתי ואני נורא מבואסת מזה שפיספסתי את שנת הלימודים ועכשיו אצטרך לחכות עד לשנה הבאה. חשוב לי מאוד שהלימודים יהיו לתואר טוב ומוכר אבל מצד שני כבר ממש רוצה להתחיל ללמוד. האופציות שעומדות בפניי כרגע אחרי סינון הן: 1. להתחיל קורס פסיכומטרי וללמוד שנה הבאה תואר בטכנולוגיות למידה בH.I.T (ממה שקראתי נשמע מעניין) 2. ראיתי שיש אפשרות ללימודי תעודה בתקשורת חזותית+השלמה לתואר של האוניברסיטה הפתוחה ב'חשיפה' והלימודים מתחילים חודש הבא כך שאני יכולה אולי עוד להספיק..
מה דעתך? האם עדיף לחכות לשנה הבאה ולעשות תואר רציני יותר? האם הלימודים ב'חשיפה' נחשבים טובים? האם תואר כזה לא יגביל אותי אחר כך במציאת עבודה?
אשמח למעט הכוונה בנושא ואפילו אשמח לשמוע הצעות אחרות.. תודה מראש!
ש
שני יונגר
תעודה והשלמה לתואר ראשון או תואר ראשון בתחום הרצוי
שלום בר,
יש הבדל בין ללמוד קורסים ספציפיים לבין ללמוד תקשורת חזותית. עיצוב גרפי הוא רק חלק מלימודי תקשורת חזותית. לגבי שהאלות הספציפיות שלך: 1. המסלול הזה מתאים בעיקר למי שמעוניין לעבוד בתחום ההוראה בבתי ספר וכו' במסגרת משרד החינוך. אני מסכימה שזה מאוד מעניין, אך שם עיקר התעסוקה בתחום. 2. חשיפה היא בית הספר ללימודי תעודה של הפתוחה. החיסרון במסלולים מהסוג הזה הוא, שרוב המסלולים להשלמה מלימודי תעודה לתואר ראשון משלימים לתואר ראשון במדעי החברה או תואר כללי אחר. אין מה לעשות עם התואר הזה, בכל הכנות מלבד לתלות את התעודה על גמר הלימודים על הקיר. אני מציעה לך לבחור במסלול ברור, או תעודה או תואר, אבל בלי טלאים וערבובים של לימודים שלא מסייעים זה לזה.
תקשורת דיגיטלית - אריאל או המכללה למנהל?
היי שני, תודה על התגובה המהירה! חשבתי על זה בימים האחרונים ואני חושבת שאת צודקת.. לכן החלטתי לרדת מהלימודים ב'חשיפה' ולהתמקד בתואר שיקנה לי ידע יותר נרחב. ההתלבטויות כרגע הן בין תואר בתקשורת דיגיטלית באריאל (יש אפשרות להתחיל בסמסטר אביב)/במכללה למנהל (להתחיל שנה הבאה) או במכון הטכנולוגי תואר בטכנולוגיות למידה (שנה הבאה+יש צורך בפסיכומטרי). באריאל כבר הייתי בפגישת ייעוץ, בימים הקרובים אני מתכננת ללכת לפגישה גם במכון הטכנולוגי על מנת לשמוע עוד על התואר. לפי תשובתך לגבי התואר הזה אז נשמע שהוא לא כל כך בשבילי כי לא מעניין אותי לעסוק בתחום ההוראה...
מה דעתך על לימודי תקשורת דיגיטלית באריאל ובמכללה למנהל? (אם יש עוד מקום שמלמד תואר כזה אשמח לשמוע)