היי, השתחררתי לפני כשנה ומיד בתום השחרור נרשמתי למכינה הבינתחומית לעיצוב בתל אביב במטרה ללמוד תקשורת חזותית, אך לא התקבלתי לשנקר ובצלאל ובהגשת הסיום שנערכה במכינה המרצים הציעו לי ללמוד עיצוב פנים. ראיתי שיש יותר אופציות של תעודה מאשר תואר בעיצוב פנים. השאלה שלי מה כדאי בעצם ללמוד? אני מאז ומעולם התעסקתי בעיצוב גרפי ולא חשבתי על עיצוב פנים עד ששמתי לב שיש לי כישרון מה במקצוע. אני ממש מתלבטת מה לעשות, מה ללמוד ואיפה. אודה לעזרה (:
ש
שני יונגר
לימודי עיצוב איך להתחיל
שלום ירדן,
כדי לעסוק בגרפיקה, או עיצוב גרפי, אין צורך ללמוד לימודים אקדמיים במיוחד. אולי כדאי שתשקלי לעשות רק קורס עיצוב גרפי לפני שאת בוחרת מה ללמוד לתואר ראשון ותתנסי קצת בעבודה בתחום. כי בסופו של דבר אופי העבודה הוא החלק החשוב.
יש כל מיני תחומים יצירתיים כאלה או אחרים, אך איך נראית העבודה בפועל מבדילה בין מה שתרצי ותאהבי לעשות ומה שפחות.
למה אני מציעה לך את ההצעה הזו? לימודי עיצוב פנים קיימים לתאר ראשון הם לימודים ארוכים ותובעניים וכמו כן לימודי תקשורת חזותית. אז לפני שמחליטים שהולכים על משהו בכל הכוח ועושים הכל כדי להתקבל ללימודים. כדאי שתטעמי קצת מהתחום ותראי מה את חושבת עליו באמת.
בנוסף, את תרוויחי מקצוע שתוכלי לעסוק בו במקביל ללימודים.
ללמוד עיצוב-כמה שאלות
אני גם מתלבטת בין עיצוב גרפי לבין עיצוב פנים. אני יודעת שאני אוהבת עיצוב ויש לי עין טובה כשזה מגיע לצבעים, קווים, רעיונות ויזואלים אבל לא יודעת איפה למקד את עצמי. אני גרה בצפון וחושבת לבדוק את מכללת תלתן ומעניין אותי אם היא נחשבת לטובה ומה היא יכולה לתת?
נ
נגה - HackerU
קורס עיצוב
ירדן שלום, לימודי עיצוב במסלול של תואר הם לימודים ארוכים ועמוסים מאוד. בגלל שאת מתלבטת עדיין איזה תחום בעיצוב מתאים לך יותר, אני ממליצה לך להירשם לקורס מקצועי בו תוכלי לראות האם יש לך חיבור לעולם הזה. התשובה לשאלתך מה כדאי יותר ללמוד תלויה כולה בך ובמה שאת אוהבת יותר. חלק גדול מעבודת המעצב הגרפי נעשית מול המחשב, בעוד שעיצוב פנים הוא עבודה מול ספקים ובשטח. יש מספר מוסדות שמלמדים קורסים בנושאי עיצוב: סטודיו B6, קווים, האקריו, שנקר ועוד. בהצלחה :) נגה