שלום הייתי שבוע שעבר בתערוכת בוגרים של עיצוב פנים בשנקר ומאוד התאכזבתי, כי כל הפרוייקטים היו על קניונים - לחווית קנייה משמעותית. אני מחפשת מסלול לימודים בארץ/בחו"ל, שהגישה בו היא אקולוגית וחברתית - כלומר עיצוב שהולך למען העולם, ובגישה של Learning by Doing, כלומר כמה שיותר התנסות בשטח. אשמח לדעת מספר דברים: 1. עד כמה זה באמת משנה אם עושים תואר מלא או רק קורס הכשרה? מה בעצם התוכן שלומדים בתואר מלא בניגוד לקורס? יש לציין שכבר עשיתי פרוייקט עיצוב די רציני ויש לי ניסיון מסויים. 2. אני מאוד נמשכת לעיצוב חללים, וכן מאוד נמשכת לעבודה יצירתית עם הידיים ומלאכה. לכן חשבתי אולי לשלב עיצוב פנים ועיצוב תעשייתי - האם בעיצוב פנים מתעסקים גם במלאכות ובניית הרהיטים למשל? ואם לא, האם יש בארץ/בחו"ל מסלול שמשלב עיצוב פנים עם עיצוב תעשייתי? 3. האם יש לימודים שמשלבים גם פנג-שואי?
תודה רבה!
מ
מכללת הדסה
לימודי עיצוב פנים/ תעשייתי באווירה שונה
שלום דניאל, בתחום העיצוב התעשייתי קיימים מס' מסלולי לימוד ובינהם: לימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי ובעיצוב תעשייתי מכליל, שנמשכים 4 שנים. לימודי עיצוב תעשייתי עוסקים בעיצוב ובפיתוח של מוצרים חדשים המיועדים לשימוש בחיי היומיום במרחב הביתי, הציבורי, הטכנולוגי וכו'. התואר בעיצוב תעשייתי מכליל מתבסס על הגישה המכלילה, אשר שואפת להתאים סביבות, מוצרים ושרותים עבור מגוון רחב של משתמשים, ללא קשר לגיל או למוגבלות מתוך שאיפה לשוויון הזדמנויות וצדק חברתי. במסגרת הלימודים נלמדים קורסים כגון: תולדות העיצוב והאומנות, פיתוח מוצר, תהליכי ייצור, פיסול, עבודה בתלת מימד ועוד. מומלץ לעשות תואר מלא ולא קורס הכשרה, מפני שהעדיפות בשוק העבודה הינה לבוגרי תואר. כמו כן, במסגרת לימודי התואר מבצעים הסטודנטים פרויקט גמר ומסיימים את הלימודים עם תיק עבודות מגוון שמהווה כרטיס כניסה לשוק העבודה. בהצלחה, מכללת הדסה