אני אחרי צבא ואני מתלבטת אם ללמוד עיצוב פנים או שיווק ומנהל עסקים. ההתלבטות שלי אם ללמוד עיצוב נובעת ממציאת עבודה לאחר הלימודים ומשכורת. אשמח אם תוכלו לעזור לי.
ש
שני יונגר
לימודי עיצוב פנים ומנהל עסקים
שלום ירדן,
אני חושבת שתמיד כדאי ללמוד לתעודת מקצוע. אני מניחה שאת מתכוונת ללימודי אדריכלות ועיצוב פנים ולא תעודה בעיצוב פנים בלבד.
בכל מקרה תואר במנהל עסקים יכול להיות גם הוא מצויין אם את רוצה לעסוק בתחום השיווק.
אני מניחה שתצליח למצוא עבודה בשני התחומים לאחר סיום הלימודים. אך יש גם שיקול ג"ג ללימודים, כי עיסוק בשיווק יש בעיקר במרכז הארץ.
בברכה, שני
ד
דן
העולם שלנו מלא בהרבה אנשי מקצוע,
"יש יותר מדי עורכי דין, יש יותר מדי פסיכולוגים, יש יותר מדי מעצבים ויש יותר מדי אנשי עסקים". תמיד יש יותר מדי בשוק ותמיד נשמע כאילו למקצוע שבא לך עליו אין מקום בחוץ. כי הוא "מוצף". אז זה לא נכון. יש מקומות שמכשירים אותך לשוק כי יודעים מה הדרישות. כמו שנשמע לי, את מתחבטת עם עצמך אם ללכת עם הלב או הכסף. אני תמיד בעד ללכת עם הלב ולאחר מכן לעשות ממנו כסף, אבל במקרה ודיברת על עיצוב - אז לכי למקום שמכוון אותך גם להרוויח כסף ולדעת מהו ערכו של מעצב. יש הרבה מקומות ללמוד בהם עיצוב. אם זה עיצוב תעשייתי/פנים/סביבתי/גרפי וכו'. בראשון, תל אביב, בחולון. עיצוב פנים בפרט, הייתי יכול אולי להעיד ממה שאני יודע המכללה למינהל בראשון (התואר, לא התעודה) שהקטע שלהם זה להכנס לשוק תוך כדי להלימודים. הרבה פרויקטים משם הם בשיתוף עם חברות קיימות. אולי גם בגלל הנטיה של כל המכללה הזאת לעסקים ומנהל עסקים שהם נותנים את הדגש הזה בכל החוגים. בלי קשר הרמה שם מבחינת תחום עיצוב הפנים לדעתי מאוד גבוהה. לגבי עיצוב תעשייתי יש את שנקר ואת המכון הטכנולוגי שאני יודע שהם יותר שולטים בקטע הזה. תמיד באופן כללי מנהל עסקים היה נשמע לי משהו כללי קצת. משהו שאתה יכול ללמוד על עסק ספציפי. ואם יש לך את הפלפליות הזאת לעסקים, את תמיד תדעי לעשות מזה כסף דרך המקצוע שאת אוהבת.