שלום, אני מתלבטת כבר זמן רב בין לימודי תעודה בעיצוב פנים מול עיצוב גרפי. אני יודעת שמדובר בתחומים שונים אך שני הכיוונים מעניינים ומושכים אותי. אני בנאדם עם חוש יצירתי ואסטטי רב מצד אחד אך מצד שני אני גם בעלת תואר שני במדעים ועובדת כרגע בתחום ולכן השינויי למקצוע מסוג זה הוא שינויי גדול מאוד מבחינתי כשבמקבילאני כמובן חוששת להכנס לתחום שלא ברור לי שאצליח בו מבחינת תעסוקה. כיצד הייתם ממליצים לי לבחור?
ש
שני יונגר
עיצוב פנים או עיצוב גרפי
שלום לימור,
בתחום עיצוב הפנים עובדים בעיקר עצמאיים. אם מתאים לך להתחיל מסלול לעמאות במקביל למה שאת עושה היום או לחלוטין לעזוב הכל כדי להשקיע בכך 100% מהזמן שלך, אז זה המסלול בשבילך.
בעיצוב גרפי שי שתי אפשרויות לתעסוקה, גם כעצמאית וגם כשכירה, אז אולי יהיה לך קל יותר להתחיל משם.
כמובן ששני התחומים לא סותרים זה את זה ולכן תוכלי במהלך הזמן לעסוק בשניהם אם תרצי.
בברכה, שני
י
יערה
אני חושבת שעדיף ללמוד עיצוב גרפי/תקשורת חזותית.
אבל זה כמובן תלוי גם במקום שלך בחיים - הלימודים הם לימודים רציניים, של 4 שנים, ומקבלים בסופם תואר B.Design והבנתי שגם בגלל הצורה שבה המסלול הספציפי הזה והלימודים בנויים, אז יוצאים לא עם תיק עבודות סתם, אלא עם ממש פרוייקטים שנעו עבור לקוחות אמיתיים, (שזה אחלה ערך מוסף, מבחינתי), ובעצם עם סוג של "הבטחת עבודה" אבל זה המון השקעה, כלומר, אם יש לך כבר תואר שני במדעים, אני מניחה שאת כנראה כבר לקראת גיל 30, וללמוד עכשיו עוד 4 שנים, וזה בהנחה שתתקבלי בשנה הראשונה...זה מורכב, לא? מצד שני, אם זה החלום, אז לכי עליו!
ד
דן
את יכולה לשלב ;)
חברים שלי לומדים עכשיו עיצוב גרפי (תקשורת חזותית) במרחבי פנים. התואר הוא עיצוב פנים עם השענות על עיצוב גרפי. תואר של 4 שנים אבל כמו שהם מספרים את לומדת הכל. גרפיקה מהבסיס, כל התוכנות וגם כמובן בגלל שזה תואר בעיצוב פנים אז מלמדים אותך עיצוב פנים. ממליץ לך לבדוק.
נ
נוטי
עיצוב פנים ועיצוב גרפי - תואר משולב
חברה שלי לומדת מסלול משולב לתואר אקדמי, לדעתי 4 שנים, בחוג לעיצוב של המכללה למינהל. זה מסלול חדש ויש שם שילוב של 2 התחומים , כך שלא חובה לבחור ואפשר ללמוד את שניהם. אולי שווה לבדוק שם.
נ
נגה מHackerU
מקום עבודה
היי לימור, שני התחומים דומים מאוד אבל גם שונים. מעצב פנים עובד יותר בשטח, עובד בחללים ומחפש סחורה, בעוד שמעצב גרפי עובד יותר מול מסך מחשב וכבר מתחילת הדרך יכול לעבוד כעצמאי. חשוב שתחליטי איזה אופי עבודה מתאים לך יותר ובאיזו מסגרת היית רוצה לעבוד, עצמאית או שכירה. בהצלחה.