אני עומדת בפני ההחלטה איפה ללמוד עיצוב פנים..מה עדיף?הנדסאי, תעודה או תואר?ולמה?האם יש הבדל אחר כך בשוק (לוקחים אותך יותר כי אתה בעל תואר וכדו')? ואם כן-אז איפה כדאי ללמוד? תודה רבה לעוזרים! אביה
ש
שני יונגר
לימודי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום אביה,
בתחום עיצוב הפנים יש למעשה שני מסלולים אפשריים, לימודי תעודה ולימודי הנדסאים. וכמובן שיש אפשרות ללמוד אדריכלות (אראכיטקטורה) לתואר ראשון.
בתחום האדריכלות אני ממליצה לך על אחד מהשניים, אם תצליחי להתקבל לתואר הראשון, מה טוב. אחרי כמה שנים טובות של השקעה את תהיי בדרך להצלחה גדולה. השכר של אדריכל (בעל תואר ראשון באדריכלות) הוא הגבוה ביותר והפרויקטים שלו הם הגדולים והמגוונים ביותר.
אך בלי שום ספק להנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים יש המון עבודה ואפשר להצליח בגדול גם כן. גם כשכיר וגם כעצמאי אפשר להגיע רחוק. הכל עניין של כישרון בסופו של דבר.
לגבי המלצות על מוסדות לימוד, אינני יכולה לעזור כמנהלת פורום, אך אני בהחלט מציעה שתערכי סקר שוק רציני כי בלי שום ספק יש בתי ספר מעולים, אני בטוחה שתדעי לבד לבחור את בית הספר הטוב ביותר עבורך.
ארכיטקטורה אפשר ללמוד רק באוניברסיטאות.
בברכה, שני
ד
דן
עיצוב פנים - לדעתי רק תואר.
היי אביה, לפי דעתי אם את רוצה להתמקצע בתחום הספציפי של עיצוב פנים, לימודי תעודה הם נשארים בגדר ה-LIFE STYLE. עיצוב פנים לא מדבר רק "להתאים את הצבע של הקיר לשולחן השחור שבדיוק קניתי" וזה לצערי מה שמלמדים בלימודי התעודה האלה. 'אדריכלות' או 'הנדסאי' אלו לא לימודים של עיצוב פנים. הם כן נוגעים בזה אך בדרך עקיפה. כמו השם של המסלול - זה מה שהם מלמדים, בזה הם מקצוענים. אבל שוב, זה לא עיצוב פנים נטו. אני הייתי ממליץ על תואר בעיצוב פנים (עיצוב פנים פרופר, לא עיצוב סביבתי וכו'). אמנם זה קשה ולוקח 4 שנים שלמות אבל את הופכת להיות מומחית תוך כדי הלימודים ויש מכללות שגם מחלקים את זה לפי התמחויות (עיצוב פנים בתחום הציבורי, פרטי, אקולוגי, עיצוב לשידור, תערוכות וכו') ככה שאת מקבלת מגוון רחב של כלים ביעדים. יש מכללות שמחייבות סטאז'. מה שמכריח אותך למצוא עבודה בתחום, הרבה מהחברים שלי (רובם למדו לתואר במכללה למינהל בראשון) עשו סטאז' תוך כדי הלימודים וחלקם גם פתחו משרדים עצמאיים והם עושים נטו עיצוב פנים.