אני מעוניין לעבוד כגרפיקאי במשרדי פרסום איפה כדאי? באוניברסיטה או בבית ספר כמו הבצפר ועבודי? ומה ההבדלים?
(גר בחולון)
ש
שני יונגר
עבודה כגרפיקאי במשרד פרסום
שלום איתי,
בעיקרון כדי להיות גרפיקאי יש ללמוד קורסי גרפיקה למיניהם וממש לא חובה ללמוד לתואר ראשון. היתרון בתואר ראשון הוא ביכולת להתקדם לתפקידים ניהוליים ויש כמובן את האפשרות לעשות שינוי כיוון באופן אקדמי. אך בעיקרון כדי להיות גרפיקאי זה ממש לא חובה וגרפיקאים אינם אקדמאים בדרך כלל וזה בוודאי לא מה שמשפיע על איכות עבודתם אלא הכישרון שלהם.
לכן כדאי שתשקול לעשות גם וגם, אך כדאי קודם להתחיל בקורס גרפיקה ממוחשבת ורק לאחר מכן ללמוד לתואר ראשון, כדי שקודם תהיה לך עבודה ולאחר מכן כדאי ללמוד לתואר מהביסה שתארתי לך למעלה.
בברכה, שני
בברכה, שני
נ
נגה מהאקריו
לימודי עיצוב גרפי
אני מסכימה לגמרי עם שני, מה שחשוב בתחום הגרפיקה זה הכישרון ותיק העבודות. אני גם בעד לקחת קורס קודם שמקיף לך את כל התוכנות הרלוונטיות בעיצוב, לראות אם בכלל אתה מתחבר לתחום ואם יש לך את זה. כי אם אין לך את זה חבל באמת לבזבז זמן וכסף. בשביל לצבור ניסיון בהתחלה יש מלא עבודות קטנות שתצטרך לעשות פה ושם לחברים ולמשפחה, מה שיגדיל לך את התיק עבודות וככה בסופו של דבר תוכל להביא לקוחות אמיתיים בתור פרילאנס או להתקבל למשרדי פרסום כאלו ואחרים.
ד
דן
בסופו של דבר הכל תלוי בך.
לדעתי גרפיקה זה לא באמת משנה איפה אתה לומד, כי מדובר בכשרון. אם אתה לא הולך לעשות תואר 'בתקשורת חזותית' או 'תקשורת חזותית במרחבי פנים' וכדומה שמקנה לך לימודים יותר עמוקים שנוגעים בהרבה תחומים וכל מה שאתה צריך זה לדעת להפעיל "תוכנה" - אז הכל תלוי בכשרון שלך בסופו של דבר וזה די לא משנה לדעתי איפה תבחר ללמוד. הכל אותן תוכנות כמו שידוע לי.